Samsun Klas Haber

Vali Dağlı: ”Şükran ve Rahmetle Anıyoruz”

Vali Dağlı: ”Şükran ve Rahmetle Anıyoruz”
10 Kasım 2020 - 5:44

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 82. yılında sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu, Milli direnişimizin lideri, büyük komutan ve güçlü devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 82. yılında sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Trablusgarp’tan, Çanakkale’ye birçok farklı cephede gösterdiği dirayet ve mücadele ile dünyanın takdirini kazanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı başlatarak, Anadolu topraklarına gömülmeye çalışılan milletimizin önünde yeni bir ufuk açmış ve büyük bir azim ve gayret ile düşman işgaline son verilmesi amacını taşıyan Milli Mücadele hareketinin unutulmaz lideri olmuştur.

10 Kasım, sadece bir anma günü değil, Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip büyüterek geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz bir gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı büyük bir miras olan Türkiye Cumhuriyeti, kadim medeniyeti üzerinde yükselerek bir yandan miras aldığı Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmakta bir yandan da demokrasisini daha da güçlendirerek, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak daha yükseklerde, yılmadan, emin ellerde ilerlemektedir.

Milletimizden aldığı destekle yeni ve modern bir devlet kurarak aydınlık yarınların temellerini atan, birçok alanda yaptığı yeniliklerle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine yükseltmeyi amaç edinen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andığımız bu günde, bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin, dünyada hak ettiği yeri korumaya ve yüceltmeye devam etmek için gece gündüz demeden azim ve kararlıkla çalışmak öncelikli görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatanımız için canlarını veren tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, rahmet ve şükranla anıyorum