Samsun Klas Haber

Atakum Belediyesi ve Samsunspor taraftar gruplarının iş birliği ile Bafralı karpuz üreticisi arasında dayanışma örneği yaşandı.

Atakum Belediyesi ve Samsunspor taraftar gruplarının iş birliği ile Bafralı karpuz üreticisi arasında dayanışma örneği yaşandı.

Atakum Belediyesi ve Samsunspor taraftar gruplarının iş birliği ile Bafralı karpuz üreticisi arasında dayanışma örneği yaşandı.
04 Ağustos 2022 - 4:03

Samsun’un Bafra Ovasında hasada başlayan üreticilerden karpuzu maliyetinin altında alan aracılara CHP’li Atakum Belediyesi dur dedi. Tarlada kilosuna 50 kuruş verilen karpuzun markette 4-5 liraya satılması üzerine Belediye Başkanı Cemil Deveci, tırlarla ilçeye getirdiği karpuzları 1.5 liradan satmaya başladı

Atakum Belediyesi ve Samsunspor taraftar gruplarının iş birliği ile Bafralı karpuz üreticisi arasında dayanışma örneği yaşandı. “Karpuz tarlada kalmasın” sloganıyla başlayan kampanyayla çiftçinin zarar etmesini önlemeyi amaçladıklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Diğer ilçelerden bu şekilde talepler geldiğinde Bafra karpuzunu oralara da ulaştıracağız” dedi.

 

Bafra Ovasında hasat edilmeye başlanan karpuzları aracılar maliyetinin altında 50 kuruşa almak isteyince, üreticiler karşı çıktı. Zararına satış yapmak istemeyen üreticilere Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci destek verdi.

Tarladan aldığı karpuzları araçlarla ilçeye getiren Deveci, 7-8 noktada kurulan tezgahlardan vatandaşa kilosu 1.5 liradan satmaya başlandı. “Karpuz tarlada kalmasın” sloganıyla başlatılan kampanyada 2 günde 150 bin ton karpuzun satıldığı ve 10 gün satışların devam edeceği belirtildi.

“KAR AMACI YOK”

Bafra Ovasının Türkiye’nin en verimli ovalarından biri olduğunu belirten Başkan Deveci, karpuz üreticisine sahip çıktıklarını söyledi. Karpuzun mevsimi olduğunu ancak plansız tarım yapıldığı için üretim ülke genelinde çok fazla olduğuna dikkat çeken Deveci, “Bafra’da gördüğümüz kadarıyla karpuz üreticinin elinde kalmış ya da ucuza alınıyor. Bafra karpuzu değerini bulamadı. Tarlada 40-50 kuruşa kadar düştü. Maliyetini bile karşılamıyor. Üretici zarar ediyor. Kampanya ile karpuz üreticisine destek olmaya çalışıyoruz.

Bilindiği üzere karpuz olgunlaştıktan sonra kökünden koparılınca 7-8 gün içinde tüketilmesi gerekiyor. İlçe halkına taze ve ucuz karpuz yedirmeye çalışıyoruz. Kar amacı güdülmeden üretici ve tüketiciyi buluşturuyoruz. Amacımız tarlada değersizleşen karpuzun değerini bulması, hem üreticinin kazanması hem de tüketicinin taze ve ucuz karpuzu tüketmesi” dedi. Başkan Deveci, diğer ilçelerden veya şehirlerden de talep gelmesi halinde karpuz gönderebileceklerini kaydetti.

 

“1.5 LİRAYI GÖREN GELİYOR”

Projeye destek veren ve karpuz satışı yapan Samsunspor taraftarından Murat Aktürk, üreticinin elinde kalan karpuzları sattıklarını dile getirdi. Kar koymadan satış yapıldığını vurgulayan Aktürk, “Halkımız memnun, çiftçi memnun. TIR’ları gören duruyor, evine komşusuna karpuz alıyor. Başkanımız sağ olsun bize destek oldu. Uygun yerleri gösterdi, yer verdi. Atakum’da bir kaç noktada daha tezgah açacağız.

Çiftçinin ürünü değer gördü. Karpuz tarlada kilosu 50 kuruş, markette 3,5 ile 5 lira arasında satılıyor. Şimdi büyük karpuz alsa tanesine 10-15 lira veriyor. Marketlerde yarım çeyrek karpuz satılıyor. Biz 10 liraya büyük karpuz veriyoruz. Vatandaş geliyor, 8-10 tane karpuz alıyor. Komşusuna dağıtıyor. Fiyatı gören şaşırıyor” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin