Samsun Klas Haber

Bilirkişi Karışıklığı

Bilirkişi Karışıklığı
21 Ağustos 2020 - 4:16

Samsun Mimarlar Odası kafaları karıştırdı – samsun haber

Danıştay 6. Dairesi’nin kurulumunda bir sakınca görmediği ve eksik bilirkişi ile faaliyetlerinin durdurulduğuna karar verdiği Çarşamba BES için Samsun Mimarlar Odası tarafından “ODTÜ’den bilirkişi heyeti geliyor”açıklamasının yapılması kafaları karıştırdı

Samsun’un Çarşamba ilçesi Eğerceli Mahallesi’nde yapımı devam eden Oltan ve Köleoğlu Enerji’ye ait biyokütle enerji santrali için Danıştay’ın yeniden bilirkişi heyeti oluşturulması ile alakalı karar vermesi üzerine santral karşıtı STK’lardan Samsun Mimarlar Odası kafa karıştıran bir iddia ortaya attı. Daha henüz bilirkişi heyetindekilerin isimlerinin Ulusal Yargı Ağı Projesi’nde (UYAP) görünmemesine rağmen Samsun Mimarlar Odası tarafından “Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ) bilirkişi heyeti geliyor” demesi kafaları karıştırdı. Samsun Mimarlar Odası’nın bu açıklaması art niyetli olarak değerlendirildi.

HENÜZ ATANMAYAN BİLİRKİŞİLERİ NEREDEN BİLİYOR?

UYAP sisteminde halen bilirkişi isimleri görünmemesine rağmen böyle bir açıklama yapılması, “Samsun Mimarlar Odası henüz atanmayan bilirkişileri nereden biliyor?” sorularını gündeme getirdi.

İDDİALARIN ARKASINDA NE VAR

Bilirkişi heyetinin kimler ve nereden atanacağı henüz bilinmemesine rağmen Samsun Mimarlar Odası tarafından “ODTÜ’den bilirkişi geliyor” iddiasının ortaya atılması mahkemenin etki altına alınmaya çalışılması konusunu da akıllara getirdi. Samsun Mimarlar Odası, daha önce de Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali hakkında birçok olumsuz açıklamada bulunmuştu.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin