Samsun Klas Haber

Milletin Parasını Sokağa Attılar!

Milletin Parasını Sokağa Attılar!
03 Temmuz 2020 - 5:31

BU NASIL HİZMET ANLAYIŞI!

Havza’da Büyükşehir ve ilçe belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen çalışma kapsamında kilit parke yolun sökülerek asfalt yapılmasına tepki!

Özdağ “Kamu kaynaklarını heba etmeyin. Bunu hizmet olarak tanıtmak kabul edilemez “dedi.

Samsun Çevre Platformu(SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ, Havza ilçe merkezinde Kazım Paşa ve Vezirköprü Caddelerini kapsayan 2 kilometrelik güzergahta ilçe belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde mevcut parke taş yolun sökülerek asfalt yol çalışması başlatılmasına tepki gösterdi. Yaptığı yazılı açıklamada çalışmayı Havza Belediyesi’nin internet sitesinden öğrendiklerini anlatan Özdağ, kamu kaynaklarının heba edildiğine vurgu yaptı.

Özdağ, “Sökülmekte olan parke taş yolun gayet iyi durumda olduğu görülmektedir. Beton parke taş sathi kaplama; asfalta göre; daha sağlıklı, çevre dokusuna daha duyarlı,  yağmur suyunu zemine aktarması açısından belli oranda taşkın önleyebilen,  tamiri, bakımı kolay ve ekonomiktir. Ülke ekonomisinin ciddi sıkıntılar yaşadığı böyle bir dönemde mevcut parke taş yolların sökülüp atılması ve yerine çok daha kısa ömürlü asfalt kaplama yapılması kamu kaynaklarının da heba edilmesidir. Ülkemiz pratiğinde şehir içi asfalt yollar üç yılda bir yenilenmekte ve her seferinde belediye hizmeti olarak bizlere sunulmaktadır “dedi.

KENT MERKEZLERİ YAYALAŞTIRILMALI 

SAMÇEP Özdağ, Havza’nın taşkın bölgesinde yer aldığına dikkati çekerek şunları söyledi; “Havza ilçemiz son yıllarda artan sıklıkla su taşkınları ile mücadele etmektedir. Kentlerin asfalt ve betonla kaplanması su taşkınlarının ve aynı zamanda da iklim krizinin de en önemli nedenidir. Aşırı iklim olaylarının  yanısıra koronavirüs salgını yaşadığımız bir dönemde çağdaş kent yönetimlerinin terk ettiği asfalt kaplama çalışmalarını belediye hizmeti olarak sunmak ve bununla övünmek kabul edilemez. Ayrıca asfalt kaplama şehir içi caddelerde araçların ortalama hızlarının da artmasına sebep olacağından, ölümlü, yaralanmalı trafik kazalarına da yol açacaktır. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ve Havza Belediyesi’nin insan ve toplum odaklı, doğa ve iklim dostu uygulamalar yaparak kamu kaynaklarını olumlu kullanmasını bekliyoruz. Mevcut parke taş yolların korunup, rehabilite edilmesini, kent içerisinde yayalaştırma ve bisiklet yolları yapılmasını talep ediyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin