Samsun Klas Haber

Alparslan Türkeş İlkadım Belediye Meclisi’nde Anıldı

İlkadım Belediyesi Nisan Ayı kapanış Meclis Toplantısı’nda Başkan Demirtaş,5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutladı.

Alparslan Türkeş İlkadım Belediye Meclisi’nde Anıldı
06 Nisan 2022 - 3:58

İLKADIM MECLİSİ 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNİN KURUCUSU RAHMETLİ BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ RAHMETLE ANILDI

6 GÜNDEM MADDESİ’NİN KABUL GÖRDÜĞÜ TOPLANTIDA 20 BİN TL’LİK KREDİ TALEBİ UYGUN GÖRÜLMEDİ

İlkadım Belediyesi Nisan Ayı kapanış Meclis Toplantısı’nda Başkan Demirtaş,5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutladı.

 

Nisan Ayı 4.dönem, 4’üncü toplantı 5’inci birleşimine ait 7 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısı İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş başkanlığında gerçekleşti. Toplantı öncesi 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Avukatlık mesleğinin hakkın teslimi ve haklının tespiti odağında özel bir konumu ifade ettiğini belirterek, “Hukuk ve adaletin tesis edilmesinde sorumluluk üstlenen burada bizlerle toplantımıza katılım sağlayan meclis üyesi avukat arkadaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

“Talat Eyüpoğlu, Başbuğ Cumhuriyetimizin son 50 yılına damga vuran bir şahsiyet”

Ardında tüm parti grup başkan vekillerinin Avukatlar Günü kutlama mesajları sonrası gündeme geçmeden önce söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Talat Eyüpoğlu,” 4 Nisan 1997 yılında ebediyete intikal eden merhum Alparslan Türkeş’in 25.seney-i devriyesinde rahmet, minnet, saygı ve özlemle anıyorum. Alparslan Türkeş farklı bir isim farklı bir liderdi. Çileli bir ömür geçiren Türk Milletini mutlu ve kutlu kılmak için geçen mücadele hayatı sıkıntılarla doluydu. Cumhuriyetimizin son 50 yıllık dönemeçlerine damgasını vurmuş, ülkücü hareketin lideri, Milliyetçi Harekat Partisi’nin kurucusu Genel Başkanı Başbuğun genç kuşaklar verdiği öğütle; Gençler hepiniz birer Türk Bayrağısınız. Bayrağı kirletmeyin,lekelemeyin, yere düşürmeyin sözü ile gençliğin hamurunu yoğurmuş, Türk Dünyasının liderinin bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.

“İbrahim Üstün, Alparslan Türkeş’i rahmetle anıyorum”

Konuşma sonrasında akabinde grup başkanlarının teker teker söz aldığı meclis toplantısında başta meclis üyesi arkadaşım Aykut Sancak olmak üzere tüm avukatlarımızın günü’nü kutluyorum diyen MHP Grup Başkan Vekili İbrahim Üstün,” Vefatının 25.yılında kaybettiğimiz Başbuğ Alparslan Türkeş’i rahmetle minnetle saygıyla şahsım ve grubum adına anıyorum. Allah mekanını cennet eylesin” dedi.

“Serkan Akyüz,tüm avukatlarımızın günü’nü kutluyorum”

Aramızda bulunan avukat arkadaşlarım ve ülkemizde adaletin tescili için mücadele veren avukatlarımızın bende gününü kutluyorum diyen Ak Parti Grup Başkan Vekili Serkan Akyüz,”Bu vesile ile MHP kurucu Genel Başkanımız Alparslan Türkeş’i 25.yılında rahmet minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

“Asla yeri dolmayacak büyük bir devlet ve fikir adamıydı”

11 ayın sultanı Ramazan Ayı’mız memleketimize hayırlar getirmesini, pandemi dolayısıyla yaşadığımız bu zorlu günlerden kurtulma vesilesi olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,”4 Nisan’da Türk Siyasi hayatının onurlu insanını Milliyetçi Hareketin kurucusu ve duayeni rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş için karlı bir nisan havasında yapılan cenaze törenine katılım sağladım. Müthiş bir kalabalığın olduğu bir ortamda son yolculuğuna uğurlandı. Merhum Alparslan Türkeş, sadece bir siyasi partinin lideri değil, fikirleriyle ve yaşantısıyla gerçek bir vatansever, Türk Milleti ve Türk Devleti’ne olan bağlılığı ile Türk siyasi tarihinde yeri asla doldurulamayacak büyük bir devlet ve fikir adamıydı. Başbuğ Alparslan Türkeş’i ebediyete intikalinin 25’inci yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Mekanı Cennet, Ruhu şad olsun” dedi.

“Kredi talebi uygun görülmedi”

Yapılan konuşmalar sonrası 7 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda 3 Mali Hizmetler,3 İmar Komisyonuna havale edilen gündem maddelerin oy çokluğu ile kabul görürken, Fen İşleri Araç alımı için 20 Bin TL’lik kredi talebinin oy çokluğu ile uygun görülmedi