Samsun Klas Haber

ÇARŞAMBA ELBİSTAN İLE ARTIK KARDEŞ!

Çarşamba Belediyesi ile Elbistan Belediyesi ‘kardeş şehir’ oldu.

ÇARŞAMBA ELBİSTAN İLE ARTIK KARDEŞ!
03 Mart 2023 - 18:59

Çarşamba Elbistan ile Kardeş Şehir oldu

Çarşamba Belediyesi ve Çarşambalı vatandaşlar, Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından tüm imkanlarını bölgeye seferber ederek depremzedelere yardım elini uzatmıştı. Tüm Türkiye tek yürek olarak Asrın Felaketi’nin yaralarını sardığı bugünlerde, Çarşamba Belediyesi ile Elbistan Belediyesi ‘kardeş şehir’ oldu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok ili etkileyen deprem felaketinin ardından Türkiye tek yürek oldu. Samsun’dan Elbistan’a yüzlerce yardım tırı ulaştırıldı. Samsun’un Çarşamba Belediyesi, Çarşambalı vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte depremin ilk anından itibaren koordineli bir şekilde çalışarak bölgeye yardımlarını ulaştırmaya devam etti. Depremin yaralarının sarılmaya çalışıldığı bugünlerde; Çarşamba Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, Elbistan Belediyesi ‘kardeş şehir’ olarak ilan edildi

‘BÖLGEYE YARDIMLARIMIZI GÖNDERMEYE DEVAM EDİYORUZ’
Elbistan ile ‘kardeş şehir’ olunmasına dair açıklamalarda bulunan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Deprem bölgesi Elbistan’da Samsun’umuza, Samsunlu vatandaşlarımıza karşı büyük bir sevgi var. Depremin ilk anından itibaren bölgeye yardımlarımızı göndermeye devam ediyoruz. Elbistan, Elbistanlı vatandaşlarımız bizim kardeşlerimiz bunu belediye meclisimizde de ilan etmiş, resmiyete dökmüş olduk. Bölgeye yardımlarımızı göndermeye devam ediyoruz. Çarşamba’mıza gelen depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak, hayatlarına dokunabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bugünleri de atlatacağız. Bu millet tarih boyunca birliği ve beraberliği ile tüm dünyaya örnek olmuş bir millettir. Rabbim birliğimizi bozmasın” dedi.

Haber: Köksal ÖNER