Samsun Klas Haber

Demirtaş Yaraları Sarıyor

İLKADIM BELEDİYESİ ARACILIĞLA YARDIMSEVERLERİN YAPTIĞI BAĞIŞLAR GERÇEK İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE ULAŞIYOR

Demirtaş Yaraları Sarıyor
15 Aralık 2021 - 5:56

BAŞKAN DEMİRTAŞ, YARA SARIYOR

İLKADIM BELEDİYESİ ARACILIĞLA YARDIMSEVERLERİN YAPTIĞI BAĞIŞLAR GERÇEK İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE ULAŞIYOR

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın  sosyal belediyecilik anlayışıyla İlkadım’da yardımlaşma kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik hizmetlerini sürdürüyor. Başkan Demirtaş’ın toplumsal dayanışma çağrılarına hayırsever vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor.

İlkadım Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Koordinasyon Merkezi “Hayır Çarşısı” ile yardımseverlerin yaptığı bağışlar sayesinde daha da çok kişiye ulaşıyor. Yapılan yardımlar sayesinde alan el veren el arasında köprü vazifesi gören İlkadım Belediyesi Sosyal Yardım Müdürlüğü ve Kadın Koordinasyon Merkezi, Anadolu Mahallesi’nde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailenin evini  baştan aşağı  yeniledi. İhtiyaç sahibi aileye Genç Odası,Kuzine Soba, Yakacak Odun ve Kömür, 3’lü Kanepe ,Televizyon, Vitrin, Yatak, Perde, Halı ve A’dan Z’ye tüm mutfak eşyaları aileye ulaştırdı.

”İhtiyaç sahiplerinden alınan eşyaları kendi atölyemizde yeniliyoruz”

İkinci el eşya toplama ve bunları ihtiyaç sahipleriyle buluşturma çalışmalarını anlatan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurularını yapıyor, ardından görevli personel tarafından durumları incelenip onaylanıyor. Hayırseverlerden aldığımız eşyaları kendi atölyemizde yenilerek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırma noktasında halkımızın ilk aklına gelen bir yardım kuruluşu olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Sonrasında da bağışlanan eşyalar, yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine ulaştırılıyor” dedi.

”Hayır severlere; Gelin bir vatandaşımızın evini birlikte kuralım”

İhtiyaç sahiplerine bir yardım eli uzatmak isteyen vatandaşlarımız yıpranmamış, kırılmamış, temiz ve kullanılabilir halde olan; ikinci el ev eşyalarınız gelin birlikte ulaştıralım diyerek çağrıda bulunan Kadın Koordinasyon Merkezi Gönüllü Başkanı Lütfiye Demirtaş,” Hiç unutmamalıyız güçlü iken, mağdur; zengin iken, fakir; veren el iken, alan el olabiliriz. Şu an elimizde fırsat varken yaptığınız bu bağışlar ile mağdur olan vatandaşlarımızı sevindirelim. Gelin bir vatandaşımızın evini hep birlikte güneş olalım” dedi