Samsun Klas Haber

Türkiye Tam Kapanıyor!

Türkiye Tam Kapanıyor!
27 Nisan 2021 - 3:20

Cumhurbaşkanı tam kapanmanın tarihlerini açıkladı

Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından koronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni kararları açıkladı.

“TAM KAPANMAYA GEÇİYORUZ”

Erdoğan, “29 Nisan 2021 yani perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar sürecek tam kapanmaya geçiyoruz. “ dedi.

ALINAN KARARLAR

3 hafta sürecek tam kapanma süreci için alınan kararlar şöyle;

– 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiliyor.

– Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

– Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecek.

– Anaokulu, kreş, 8’inci ve 12’nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecek.

– Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecek

YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Buna göre, Anaokulu, kreş, 8’inci ve 12’nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verileceği açıklandı.

Ayrıca tüm sınavların erteleneceği de belirtildi.

TÜM SINAVLAR ERTELENECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili söyledikleri şu şekilde:

“Anaokulu, kreş, 8’inci ve 12’nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir.”

MEB: SINAVLAR 17 MAYIS SONRASINA ERTELENDİ

Öte yandan, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 3 Mayıs sonrasındaki sınavlar, 17 Mayıs sonrasına ertelendiği duyuruldu.

ŞEHİRLERARASI TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI YÜZDE 50 KAPASİTEYLE ÇALIŞACAK”:

“Şehirlerarası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirlerarası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.”