Samsun Klas Haber

Ak Parti’ye Göre Esnaf Çok Memnunmuş!

Ak Parti’ye Göre Esnaf Çok Memnunmuş!
16 Aralık 2020 - 6:04

Başkan Aksu: Esnaf çok memnun

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan destek paketinin esnaflar tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Başkan Aksu: Esnaf çok memnun

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan destek paketinin esnaflar tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Pandemi sürecinde alınan tedbirler karşısında esnafın mağduriyet yaşamaması için devletin tüm gücüyle seferber olarak desteğini gösterdiğini vurgulayan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, şunalrı söyledi;

“Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, salgın sürecinin en başından itibaren başarılı çalışmalar ortaya koymaya devam ediyor. Devletimiz ilgili tüm kurumlarıyla 83 milyon vatandaşımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için seferber oldu. Bilindiği üzere daha önce Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında çeşitli sektörler ve vatandaşlarımız için bir çok destek paketi hayata geçirilmişti. Son olarak ise Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi verdi ve esnaflara sağlanacak kira desteği ile gelir kaybı destek paketini açıkladı.

Bu kapsamda Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun’da salgından doğrudan etkilenen esnaflarımıza üç ay süreyle ayda 1.000 lira destek ödemesi yapılacak. Ayrıca belirlenen şartları taşıyan ve iş yeri kira olan esnafımıza yine üç ay süreyle aylık 750 lira kira desteği sağlanacak. Önümüzdeki 3 ay boyunca hibe olarak verilecek toplam 5 milyar lira destek ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi şehrimizde de esnaflarımıza can suyu olacak. Esnaf destek ödemesinden Samsun’da taksi, dolmuş, servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi pek çok kesim 3 ay süreyle faydalanabilecek. Açıklanan yeni destek paketi esnaflarımızı çok mutlu etti.”

SAĞLAM ADIMLARLA YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

AK Parti olarak her daim milletin yanında olduklarını belirten Başkan Aksu, “Salgın tüm dünyada hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Pek çok ülkenin ne tür zorluklar yaşadığına hepimiz şahidiz. Ancak Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye, bu süreçte yaptığı çalışmalarla fark yaratıyor. İnşallah salgın sürecini alınan tedbirlerle başarılı şekilde atlatıp, yolumuza daha güçlü adımlarla devam edeceğiz. Bu konuda kararlıyız. Vatandaşlarımızın da, aşı kullanımına kadar daha dikkatle Temizlik Maske Mesafe kurallarına riayet etmelerini bekliyor ve rica ediyorum. Samsun olarak tüm hemşehrilerimizle  birlikte başaracağız” dedi.