Samsun Klas Haber

Milletvekili Köktaşa İlginç Teklif!

Milletvekili Köktaşa İlginç Teklif!
06 Nisan 2021 - 7:04

Fuat Köktaş’a ilginç teklif: ‘Madem öyle, gel çimelim’

 ÇARÇED Sözcüsü Murat Şenel, santralin atık suyunun boşaltıldığı Abdal Irmağı’nın temiz olduğunu öne süren AK Parti Milletvekili Köktaş’a ilginç bir teklifte bulundu.

Fuat Köktaş’a ilginç teklif: ‘Madem öyle, gel çimelim’ ÇARÇED Sözcüsü Murat Şenel, santralin atık suyunun boşaltıldığı Abdal Irmağı’nın temiz olduğunu öne süren AK Parti Milletvekili Köktaş’a ilginç bir teklifte bulundu

Çarşamba Çevre ve Çiftçi Eğitim Derneği (ÇARÇED) Sözcüsü Murat Şenel, Eğercili Mahallesi’ndeki biyokütle enerji santralinin atık suyunun boşaltılan Abdal Irmağ’nın temiz olduğunu iddia etmesi üzerine AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’a çağrıda bulunarak, “Madem öyle, o suyun boyaltıldığı ırmakta çimelim” çağrısı yaptı.

OLMAZSA SU ŞENLİĞİ YAPALIM!

Köktaş’ın TBMM’de yaptığı biyokütle enerji santrali ile ilgili açıklamada, “Santralin kurulu olduğu yer, ailemin ve benim hala yaşadığım baba evime 500 metre kuş uçuşu mesafesindedir. Bahsettikleri Abdal Irmağı’nın ise; çocukluğumun geçtiği, arkadaşlarımla yüzmeyi öğrendiğim ırmaktır” ifadelerine istinaden Köktaş’a çağrıda bulunan Şenel, “Madem Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali’nden atık deşarj edilen su çok temiz ve vekilin çocukluğu burada geçmiş, yaza doğru kendisini Abdal Irmağın’da çimmeye, hatta 1.Abdal Irmağı Su Sporları Şenliği düzenlemeye davet ediyoruz. Düzenlenecek şenliklerde çaylar dernekten su ise santralden” dedi.

 

65 MİLYON LİRALIK FARK NEREDE?

Biyokütle enerji santralini savunan açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Şenel, “Sayın vekil CHP ve İYİ Partili vekillerin konuşmalarını bilimsellikten uzak bulmuş ama kendi açıklamasında hiç bir bilimsel veri ve santralin zararsız olduğuna dair kaynak yok. Yılda 100 milyon doğrudan destek hesabını bir türlü tutturamadık. Santral 230 bin ton atık yakıyor ve çiftçiden ortalama brüt 150 liradan alıyor. 150×230.000=34.500.000 lira ediyor. Sayın vekilin çiftçinin yüz milyon lira kazanç sağlayacak söylemindeki 65 milyonluk fark nerede?” şeklinde konuştu

PAYLAŞSIN, BİLGİ SAHİBİ OLALIM

Şenel, Köktaş’ın CHP ve İYİ Partili milletvekillerinin ‘bilimsel verilerden uzak’ olduğunu ifadelerini kullandığı açıklamasıyla ilgili ise şunları söyledi: “Sayın vekil bilirkişilerin daha üzerinde bir bilgi dağarcığına sahip ise bize de elindeki bilimsel makale ve verileri hatta bu konuda uzman dört beş profesörün imzaladığı ‘biyokütle santrallerinin zararı yoktur’ belgesini paylaşsın ki bizler ve bilirkişiler de bu konuda bilgi sahibi olalım.”

Kaynak: Samsun Gazetesi/Merve İLHAN