Samsun Klas Haber

Samsun Yılı Meclis’te Ret edildi.!

Samsun Yılı Meclis’te Ret edildi.!
22 Kasım 2020 - 12:03

Meclis’e sunuldu! “2023 ‘Samsun Yılı’ olsun”

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023, ‘Samsun Yılı’ ilan edilsin” dedi.

SAMSUN YILI İLAN EDİLSİN

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlattığı yıl olan 1919’un 100. yılı 2019’un ‘Samsun Yılı’ ilan edilmesi için o yıl bir teklif verdiklerini ancak iktidar oylarıyla kabul edilmediğini belirten Yaşar, “Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023’ün ‘Samsun Yılı’ ilan edilsin. Sonuçta Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolun ilk taşları da 19 Mayıs 1919’da milli mücadelenin başlatıldığı şehir olan Samsun’da döşenmiştir. Cumhuriyetin temelleri Samsun’da atılmıştır” dedi.

“SAMSUN, STRATEJİK BİR ŞEHİRDİR”

Konuşmasında Samsun’un gerek tarihi gerek coğrafi ve stratejik önemine vurgu yapan Yaşar, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, işte benim doğum günüm dediği 19 Mayıs şehri Samsun, tarihe damga vuran, kurtulan değil kurtaran şehirdir. Aynı zamanda Karadeniz Bölgemizin en büyük metropol kenti olan Samsun; gelişmiş sanayi altyapısı, deniz, kara, havayolu ve demiryolu bağlantıları, iş gücü, coğrafi konumu ve yüzyıllardan beri ticaret, sanayi ve ulaştırma konusunda edindiği tecrübe, bilgi birikimi ile stratejik bir şehirdir” diye konuştu.

SAMSUN’UN TURİZM ŞEHRİ OLMAMASI İÇİN HİÇBİR SEBEP YOK!

Samsun’un anlam ve önemini her fırsatta meclis gündemine taşıyan Yaşar, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Samsun sadece ulaşım yollarıyla değil, gerek tarihi ve doğal güzellikleri, gerekse jeopolitik konumu ve Karadeniz’in en büyük ve en gelişmiş şehri olması açısından da sadece Türkiye’de değil dünyada da önemli bir yere sahiptir.

Anadolu’nun Karadeniz’e açılan en önemli kapısı konumunda olan Samsun; tabiat örtüsünün elverişli olması, Kızılırmak ve Yeşilırmak deltaları arasında bulunuşu sebebiyle turizm noktasında da değerli bir şehrimiz.

Asya-Avrupa transit yolu üzerinde bulunması, hava, deniz, demir ve karayolu ile Türkiye’nin her tarafına bağlantısının olması, şehrimizi turizm açısından önemli bir konaklama ve gezi merkezi olmasını sağlıyor.

Ancak Samsun tüm bu ayrıcalıklarına rağmen hak ettiği gibi yönetilemiyor ve layık olduğu yere ulaşamıyor.”

SAMSUN’U DOĞRU VE İYİ TANITMAMIZ LAZIM

Samsun’un yetirince tanıtılamadığının altını çizen Yaşar, “Samsun, Türkiye’deki sayılı sahiller arasında olmasıyla, dünyada eşine az rastlanan Vezirköprü kanyonuyla, kunduz ormanlarıyla, Ayvacık Saklı Cennetiyle,
Havza’nın Ladik’in kaplıcalarıyla, Bafra ve Engiz İlçelerimizin sınırlarında yer alan ve yüzlere kuş türüne ve canlıya ev sahipliği yapan Kuş Cennetiyle bilinmesini tanınmasını istiyoruz. Ama maalesef ki yangınlarla, santrallerle, altın madenleriyle duyuyoruz adını çoğu zaman.

Oysa Samsun, bütün düşünülerek desteklenir, devlet teşviklerinden yararlandırılarak sahip olduğu değerlere layık biçimde yatırım ve tanıtım yapılırsa dünya şehri olmaya aday olabilecek niteliktedir.”

YAŞAR, MECLİSİ SAMSUN’A DAVET ETTİ

Samsun’u anlatmak yetmez, yerinde anlamak lazım” diyen Yaşar, “Buradan kısıtlı sürede Samsun’un tüm güzelliklerini ve potansiyelini anlatmak mümkün değil elbette o sebeple yer yer tüm ilçelerimizin güzelliğini de tek tek buradan anlatacağım. Ama anlatmak yetmez, Yüce Meclisimizi Samsun’da ağırlamak Samsun’u bizzat yerinde görmenizi isteriz” dedi.

Yaşar’ın 2023’ün ‘Samsun Yılı’ ilan edilmesi için verdiği önerge iktidar oylarıyla ret edildi.