Samsun Klas Haber

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

Samsunspor’un Kara Günü

Samsunspor’un Kara Günü
21 Ocak 2020 - 7:00

Samsunspor futbol şehitleri dualarla anıldı

20 Ocak 1989 yılında Havza ilçesinde yaşanan trafik kazasında futbol yolunda şehit olan Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomiç ile otobüs şoförü Asım Özkan, kazanın yıl dönümümde dualarla anıldı.

Anma töreni düzenlendi
Samsunspor, kazanın 31. yıl dönümünde elim kazayı hatırlatmak için Asri Mezarlığı ve Kıranköy Mezarlığı’nda anma töreni düzenledi. Teknik Direktör Nuri Asan’ın Asri Mezarlığı’ndaki kabri başına çelenk koyuldu ve dua edildi. Aynı mezarlıkta bulunan ve kazada yaralanıp yıllar sonra vefat eden menajer Yüksel Özan’ın da kabri başında dua yapıldı.
Samsunspor Genel Sekreteri Haluk Tan yaptığı konuşmada, “Aynı acıyı 31 yıldır yaşıyoruz. 31 yıldır kazanın anıtının yapılmamasını eksiklik olarak görüyorum. İnşallah en kısa sürede anıtın yapımı tamamlanır. Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı kurtulanlara da uzun ömürler diliyorum” dedi.

 Kar: “O kazayı her gün yaşıyorum”
Kazada belden aşağısı felç olan Samsunspor’un eski kaptanı  Emin Kar, ” Bu sene de arkadaşlarımızı anmaya buraya geldik. Bugün de o güne benzeyen yağmurlu ve puslu bir gün var. Bazı insanlar o günü unutabilir ama benim için çok zor günlerdi. O kazayı her gün yaşıyorum çünkü hayatımı tekerlekli sandalye üzerinde idame ettiriyorum. Zor bir süreçti ve hala devam ediyor. Allah kazada hayatını kaybedenlere rahmet eylesin” diye konuştu

 

Samsun’u yasa boğan kazanın  olduğu yerde de anıldı

Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989’da Havza İlçesi’nde geçirdiği kazanın 31. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi. Başkan Özdemir, “Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi

Samsunporlu futbolcular Malatya deplasmanına gitmek için yola çıkan takım otobüsünün Havza’da kamyonla çarpışması sonucunda uçuruma yuvarlanmış kazada Samsunspor Teknik Direktörü Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmişti. Kaza yerinde düzenlenen etkinlik ile hayatını kaybeden futbolcular anıldı. Anma programına Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun, Anadolu Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (SAMDEF) Başkan Vekili Ergin Gümüşçü, CHP Havza İlçe Başkanı Halil Alkan, MHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Havzalı Şirinler Grubu Başkanı Emre Aysan ve taraftarlar katıldı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P