Atakum’dan ELAZIĞ’A dayanışma örneği
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Elazığ’da yaşanan depremden etkilenen vatandaşlar için Atakum’da dayanışma örneği yaşandığını ifade ederek, “Atakum kendisinden bekleneni yaptı. Ben zaten Atakum’da böyle bir dayanışma ruhu hissediyordum. İlk örneği budur. Çok başarılı, insani ve güzel bir örnek. Atakumlulara teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Allah ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin Elazığ depreminin hemen ardından yaptığı yardım çağrısı sonrasında yurttaşlardan Atakum Belediyesi Paylaşım Merkezi’ne destek yağdı. Battaniye, mont, bebek malzemeleri, kuru gıda gibi yardımların geldiği merkezde, bütün malzemeler özenle kolilenerek TIR’a yüklendi ve Elazığ’a gönderildi. Yalnızca Atakumlular değil, çevre ilçelerden de hayırsever vatandaşlar çığ gibi büyüyen desteğe katılarak içerisinde birbirinden özel mektupların olduğu malzemeleri Atakum Belediyesi’ne getirdi. Birçok malzemeyi de Paylaşım Merkezi ekipleri evlerden tek tek aldı. Atakum Gençlik Meclisi üyeleri ve belediye personeli ise yardımların en hızlı biçimde ulaştırılması 3 gün gece gündüz çalıştı.
TIR ELAZIĞ’A ULAŞTI
Atakumlular tarafından el birliğiyle yüklenen TIR, pazartesi sabah saatlerinde Elazığ’a ulaştı. Depremden en çok etkilenen Elazığ’ın merkez mahallelerinden Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde yurttaşlara ulaşan malzemeler mahalleler ve Atakum Belediyesi personeli tarafından indirildi. Duygusal anların yaşandığı yükün indirilmesi sırasında, bazı depremzedeler belediye personeline sarılarak teşekkür etti.
ATAKUM KENETLENDİ
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, deprem duyulduktan 2-3 saat sonra Atakum Belediyesi’nin halka bir çağrısı yaptığını ifade ederek, “O gece, ertesi ve sonraki günlerde Atakum kenetlendi. Hem Atakum’dan hem de çevre ilçelerden yardımlar geldi. Sivil toplum örgütleri bizimle birlikte çalıştılar. Bir TIR doldurduk ve gönderdik. Bu sabah itibarıyla da gönüllü olarak Elazığ’a giden personelimiz depremin en çok hasar verdiği mahallelerden birisinde malzemelerin dağıtımını yaptılar. Depremden zarar veren vatandaşlarımıza geçmiş olsun, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Bir şeyin altını çizmek gerekir, bu deprem fay hattının büyüklüğüne rağmen zararı olmadı. Zararın ve ölümün azı asla olmaz ancak çok daha ağırı olabilirdi. Deprem kendisini Türkiye’ye hatırlattı. Bir acı olduğunda dayanışma sağlamamız çok güzel bir şey ama bu yetmiyor. Deprem olmadan önce tedbir almamız gerekiyor. İnşaatla ilgili tüm mesleklerin bu depremi unutmaması, nereye çivi çakıyorlarsa, nereye imza atıyorlarsa depremde enkazların altında insanların can verdiklerini hatırlamaları gerekiyor” dedi.
İNSANİ BİR ÖRNEK
Başkan Deveci, yaşanan süreçte önemli bir dayanışma örneği ortaya konduğunu belirterek, “Atakum Belediyesi’nin çalışanlarını, belediyemizin çevresinde oluşmuş gönüllü grubunu Paylaşım Merkezimiz’de araç doldururken izledim. Elazığ’dan gelen videoları da izledim. Beni en çok etkileyen, ilk akşamda bana arkadaşlarımın anlattığ bir olaydı. Bir üniversite öğrencisi geliyor, montunu çıkarıyor. ‘Oradakiler eksi 41 derecede yaşıyorlar, onların benden daha çok ihtiyacı var. Benim montumu oraya iletin’ diyor. Bundan daha insani, milliyetçi, yurtsever bir davranış biçimi olamaz. Atatürk’ün, Cumhuriyetin gençlerinden beklenen odur. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin bir öğrencisi bunu yaptı. Müthiş bir davranış biçimi. Herkese ders olsun diye, her fırsatta anlatacağım. Atakum kendisinden bekleneni yaptı. Ben zaten Atakum’da böyle bir dayanışma ruhu hissediyordum. İlk örneği budur. Çok başarılı, insani ve güzel bir örnek. Atakumlulara teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar” ifadelerini kullandı.
ATAKUM’DA TAVİZ YOK
“Allah bu tip acılar bir daha vermesin.” diyen Başkan Deveci, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ancak bu tip dileklerle olmuyor. Depremi unutmayalım, unutturmayalım. Ben Atakum Belediye Başkanı olarak her attığım imzada bunu hatırlayacağım ve hatırlatacağım. Depremin zarar vermeyeceği yapılaşmayı sağlamamız lazım. Teknolojik ve bilimsel olarak bu mümkün. Dünyanın başka deprem bölgelerinde bu yapılabilmiş, biz neden yapmayalım? Atakum’da yapı stoğunun depreme dayanıklı olması için asla taviz vermeyeceğim. Altyapıda, toprak deneyimlerinde dikkatli davranacağız. Bu konuda akademik yeterliliği olmayan insanların raporlarını ciddiye almayacağız. Belki birkaç yerden değişik testler isteyeceğiz.”