Samsun Klas Haber

Emekliye ek zam oranı belli oldu! İşte en düşük emekli maaşı

Emekliye ek zam oranı belli oldu! İşte en düşük emekli maaşı

Emekliye ek zam oranı belli oldu! İşte en düşük emekli maaşı
16 Ocak 2024 - 20:32

 Yüzde 5 zammı Müjde diye duyurdular

Emekliye ek zam oranı belli oldu! İşte en düşük emekli maaşı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 artış yapılacağını duyurdu. Yapılan ek artışla en düşük emekli maaşı, 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye yükselecek.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamasında SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına yapılan ek artışa ilişkin bilgi verdi. Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarına ek yüzde 5 zam yapılacağını açıkladı. Yapılan ek artışla en düşük emekli maaşı, 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye çıkacak.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİNE YÜZDE 5 EK ZAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi; “Emeklilerimizi asla darda bırakmıyoruz. Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına yüzde 5 daha artış yapacağız. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak 2024’ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6’ya yükseliyor. Önümüzdeki temmuz ayında artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacak. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkacak. 2024’ü emekliler yılı emekliler yılı olarak ilan ediyoruz.”

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN TL OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye yükseleceğini duyurdu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin