Samsun Klas Haber

Yalı Kafe İsyanı

Yalı Kafe İsyanı
14 Şubat 2020 - 14:58

ATAKUM’DA İSYAN BÜYÜYOR

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir tarafından Millet Kıraathanesi alanına çevrilen Yalı Kafe ile ilgili CHP’li Atakum Belediye Başkanı Deveci ve partililer yarın eylem yapacak. Eyleme katılım çağrısı yapıldı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in teklifi ile belediye meclisinde alınan kararla Millet Kıraathanesi alanına çevrilen Yalı Kafe ile ilgili tepki büyüyor.

PAZAR GÜNÜ EYLEM ÇAĞRISI

Atakum Belediye Başkanı Avukat Cemil Deveci, karardan sonra belediye meclis toplantılarını boykot ederek katılmazken, yarın geniş katılımlı eylem yapılacak. Pazar günü saat 14.00’de Atakum Yalı Kafe’ye sahip çık sloganı ile işletme önünde düzenlenecek eyleme geniş katılım olması bekleniyor.

CHP’DEN AÇIKLAMA VAR

CHP Atakum Gençlik Kolları Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Siyasi görüş ve ideolojilerimiz bir yana dursun, Yalı Kafe hakkında yapılmaya çalışılan siyasi bir hamledir ve ne yazıktır ki Atakumluların bir değerine kast edilmektedir. Yapılan bu siyasi hamle sonucu Atakumluların en uğrak noktalarından biri olan ve Atakum’un simgesi haline gelmiş Yalı Kafe yerine millet kıraathanesi yapılması söz konusudur ”

Bizler Atakum’da yaşayan gençler olarak bu durumun karşısında bir ve beraber olarak dayanışma örneği sergilemek için 16 Şubat Pazar günü saat 14.00’da Yalı Kafe önünde Atakum halkıyla bir araya geleceğiz. Kendini bu kentin bir parçası hisseden tüm genç kardeşlerimizi Atakum için dayanışmaya, Yalı Kafe’ye sahip çıkmaya davet ediyorum. ifadeleri kullanıldı.