Samsun Klas Haber

Karaaslan’dan Biyokütle Açıklaması

Karaaslan’dan Biyokütle Açıklaması
31 Mayıs 2020 - 7:40

 Karaaslan’dan  Biyokütle Enerji Hakkında Önemli Açıklamalar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, katıldığı ‘AK Parti Kütüphane Sohbetleri’ programında çevre sorunları, yenilenebilir enerji kaynakları ve biyokütle enerjisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kamuoyunda yapılan kara propagandanın aksine biokütle enerjisinin temiz ve yenilenebilir olduğunu belirten Karaaslan, Türkiye’de temiz enerji kullanılmasıyla ilgili kurumsallaşmış çevreci örgütler, yapılar ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

ÇEVRE MESELESİ NEDİR?
“Çevre baktığınız zaman nedir? Sadece ağaç dikmek midir? Sadece ağaç dikmek ve ağaç kesmek üzerinden bu sığ tartışmaya oturtabileceğimiz bir noktada mıdır?” diye soran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, “Bugün dünyanın küresel ölçekte özellikle iklim değişikliğiyle mücadele uyum sürecinde çok önemli politikalar üretmesi, vizyonlar ortaya koyması, çıkışlar yapması, ve sahip çıkması gereken bir alan mıdır? Fikir ve hedef üretemediğiniz zaman toplumda mevcut kabul gören alanları sürekli zedelemek istiyorsunuz, bu sadece Türkiye’de geçerli değil dünyada da bu şekilde siyaset yapılıyor” diye konuştu.

“ÇEVRECİ ÖRGÜTLERLE ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ”
Çiğdem Karaaslan, “Biz her şeyden önce Türkiye’nin çevre, tabiat ve doğal değerlerini korumak ve aynı zamanda sürdürülebilirlik ilkesiyle şehir, sanayi, endüstri ve madencilik faaliyetlerinde koruma kullanma dengesi çerçevesinde geliştirilebileceğine inanıyoruz” dedi. Bu geliştirmenin çok zor olduğunu ancak mümkün olabileceğini belirten Karaaslan, sözlerini şöyle tamamladı; “dünyadaki örneklere baktığımızda birini korumak için diğerinden vazgeçmeye gerek yok. Bundan 15-20 yıl önce Türkiye’nin yenilenebilir enerjiyle tanışması gerektiğini savunanlara bakıyorsunuz bugün HES’lere karşılar, biokütle enerji santrallerine karşılar, çevreyi kirletmeden enerji üreten yenilenebilir enerji kaynaklarına da karşılar, bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. AK Parti olarak Türkiye’deki bu anlamda kurumsallaşmış yapılarla, sivil toplum kuruluşlarıyla da çok ortak çalışıyoruz proje üretiyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin