Samsun Klas Haber

DSİ ÇALIŞMIYOR!

DSİ ÇALIŞMIYOR!
10 Mart 2020 - 14:01

TEKRARINI YAŞAMAK İSTEMİYORUZ

Köylüler, taşma tehlikesi bulunan dere yüzünden korku içinde yaşıyor.

DSİ tarafından temizlenmediği için ormanı andıran dere yatağı, her an taşma tehlikesi ile karşı karşıya Vatandaşlar ise 8 yıldır temizlenmeyen dere yüzünde korku içinde yaşıyor.

DSİ İLGİLENMİYOR

Samsun’un Bafra İlçesi Kolay Mahallesi’nin içinden geçen derenin 2012 yılında yaşanan sel felaketinden bu yana DSİ tarafından temizlenmediğini iddia eden köylüler,”Bundan 8 yıl önce yaşadığımız sel felaketinde dere yatağının içinin ağaç ve rusubatla dolu olması nedeniyle taştı. Tam bir felaket yaşadık.Aradan yıllar geçti, yine doldu. Dere içinde yine ağaçlar boy attı. Her yağışda su istinat duvarını aştı aşacak. Nedense DSİ gelip dere temizliğini yapmıyor. Bir sel olur can kaybı yaşanırsa bunun sorumlusu DSİ’dir’diye konuştular.

FELAKET YAŞANMIŞTI

2O12 Yılında şiddetli yağmur sonucu sel suları, önüne çıkan ağaç ve çalıları da beraberinde getirerek
köprüde biriktirmiş. Biriken çalılar ve kütükler suyun önünde bir bent oluşturmuş. Arkadan
gelen çamur ve kumlu su yanlardaki duvarları patlatarak evleri ve bahçeleri doldurmuş. Evlerinin içi çamurla dolan ve beyaz eşyaları sularla birlikte sokaklarda dolaşmıştı. Vatandaşlar itfaiye tarafından kurtarılmış, sular çekildikten sonra ev içlerine dolan çamur ve kumlar, köylünün başına dert olmuş, büyük hasar oluşmuştu.

BİR KİŞİ ÖLDÜ

Evinin içine dolan çamurları dışarı atmak isteyen bir köylü vatandaş ise kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.