Samsun Klas Haber

400 Hakim ve Savcıya FETÖ Soruşturması

400 Hakim ve Savcıya FETÖ Soruşturması
24 Ocak 2020 - 10:22

HSK Başkanı’ndan FETÖ açıklaması

HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, FETÖ dosyası kapsamında “Şu anda 400 hakim savcı ile ilgili devam eden soruşturma var” açıklamasında bulundu.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, görevdeki hakim ve savcılar hakkındaki FETÖ ihbarlarının titizlikle incelendiğini söyledi.

Mehmet Yılmaz, soruşturmadaki hakim ve savcılarıyla ilgili, “Aklanacak hakim savcı aklanıyor zaten ama o bilgi, belgelerde iltisak ve irtibatı belirleyen deliller saptandığı anda hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki HSK’nin bu konuda hiç toleransı yok.” açıklamasında bulundu.

“2 BİN 740 HAKİM VE SAVCI HAKKINDA AÇIĞA ALMA KARARI VERDİK”

Mehmet Yılmaz, şöyle konuştu: “Darbe öncesi başlayan inceleme ve soruşturma dosyalarımız zaten vardı, müfettişlerin FETÖ’ye yönelik çalışmaları devam ediyordu, savcılıkla birlikte iş koordineli gidiyordu. 15 Temmuz 2016’ya geldiğimizde ortada daha OHAL yokken darbe sabahı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gözaltı kararı gereğince 2 bin 740 hakim ve savcı hakkında açığa alma kararı verdik. Bu karar çok eleştirildi, bir yandan ‘Hukuk süreci nasıl işledi?’ diye eleştirenler oldu. Hiç kimse şu tarafını görmedi, biz zaten 2014’te bir çalışma başlatmıştık. Yargı içindeki örgüt mensuplarına yönelik inceleme ve soruşturmamız vardı. Müfettişler ve savcılık eliyle yürütülen bir çalışma vardı. Yeterli olgunluğa ulaşması bekleniyordu, darbe gecesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, elindeki bu çalışmaları değerlendirerek ilgili hakim ve savcılar hakkında gözaltı kararı verdi.”

500’Ü AŞKIN İTİRAFÇI SAYESİNDE ÖNEMLİ SONUÇLARA ULAŞILDI

Mehmet Yılmaz, kendilerinin de teşvikiyle o dönemde birçok itirafçı beyanının ortaya çıktığını, 500’ü aşkın itirafçının beyanlarıyla çok önemli sonuçlara ulaştıklarını anlattı. İtirafçıların beyanlarını, yargılama titizliği içinde tek tek ele aldıklarını dile getiren Yılmaz, sonuçta gerekli adımları attıklarını kaydetti.