Samsun Klas Haber

Cezasını Biz Çekeceğiz!

Cezasını Biz Çekeceğiz!
02 Mart 2021 - 5:37

Samsun’a kötü haber!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kademeli normalleşmenin ele alındığı Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan Samsun’da haftasonu yasaklarının pazar günleri devam edeceğini, kafe ve restoranların açılmayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Samsun’a kötü haber! Vaka sayılarına göre haritada yüksek riskte bulunan Samsun’da, kontrollü normalleşme sürecine geçilemiyor

Koronavirüs haritasında yüksek riskte bulunan Samsun’da, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması pazar günü devam edecek, kafe ve restoranlar açılmayacak, liselerdeki sınavlar yüz yüze yapılacak, nikah ile düğünlere sadece 50 kişi katılabilecek ve kongreler de 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılacak.

SADECE 50 KİŞİ KATILABİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından “kontrollü normalleşme” adı verilen döneme ilişkin alınan kararları açıkladı.

“Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek” diyen Erdoğan, “Ülkemizin tamamında süren akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek. Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye’de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecek. Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır. Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek” diye konuştu.

RESTORANLAR AÇILAMAYACAK

STK’lar, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurullarının düşük, orta ve yüksek riskli illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabileceğini belirten Erdoğan, “Restoran, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında sabah  saat 7.00 ile akşam 19.00 arasında faaliyetlerini yüzde 50 sınırlama ile sürdürecektir. Düşük ve orta riskli illerde ise saat 09.00 ile 19.00 arası açılacak. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubu vatandaşlarla ilgili düzenleme düşük ve orta riskli illerde kaldırılırken yüksek ve çok yüksek riskli illerde artırılacaktır. STK, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları düşük, orta, yüksek riskli illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecektir” ifadelerini kullandı.

Salgın artış eğilimine girerse kısıtlamalar genişletilebilecek. Buna göre; hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta risklerde kalkıyor. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Akşam sokağa çıkma kısıtlaması ise sürecek