Samsun Klas Haber

Eski Samsun Emniyet Müdürü Çelik Gözaltına alındı

Eski Samsun Emniyet Müdürü Çelik Gözaltına alındı
03 Mayıs 2018 - 10:48

|Eski Samsun Emniyet Müdürü gözaltına alındı

 Geçen yıl Yakalanan FETÖ Terör örgütü  imamından ele geçirilen ve deşifre edilen SD kartta, isimleri kırmızı listede bulunan ve açıkta olan 9 polis gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski Samsun Emniyet Müdürü Hulusi Çelik’te bulunuyor

Geçen yıl  bir Fetö imamından ele geçirilen SD kart aylar süren çalışmalar sonunda deşifre edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından  yürütülen soruşturma kapsamında SD karttın çzümlenmesi üzerine, FETÖ’nün emniyet teşkilatındaki yaklaşık 70 bin polisin ‘kırmızı’, ‘mavi’ ve ‘sarı’ olarak renklere göre sınıflandırdığı, ayrıca farklı harf ve rakamlarla fişlediği tespit edildi.

FETÖ’ ye bağlı kişilerin kırmızı’ listede topladığının anlaşılmasının ardından, bu listede yer alan yaklaşık 9 bin 500 polis açığa alınırken, bir kısmı da ihraç edildi. Tespit edilen emniyet yapılanmasına yönelik operasyonlar ise başladı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından FETÖ’nün bu listede ismi bulunan emniyet yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında daha önce açığa alınan 12 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu sabah eş zamanlı düzenlenen operasyonda 9 polis gözaltına alındı. Eski Kocaeli ve  Samsun Emniyet MüdürüHulusi Çelik‘te İstanbul’da gözaltına alındı.