Samsun Klas Haber

GALİP ÖZTÜRK TUTUKLANDI

Samsunlu iş insanı Galip Öztürk’ün Gürcistan-Batum’da bulunan şirketine özel harekat ekiplerince operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Öztürk tutuklandı.

GALİP ÖZTÜRK TUTUKLANDI
01 Haziran 2022 - 4:17

Galip Öztürk Gürcistan’da gözaltına alındı

Samsunlu iş insanı Galip Öztürk’ün Gürcistan-Batum’da bulunan şirketine özel harekat ekiplerince operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Öztürk tutuklandı.

5 SAAT BOYUNCA İNCELEME YAPILDI

Düzenlenen operasyonda özel harekat ekipleri tarafından şirkette  mahkeme kararı ile arama yaptı, diğer maddi delillerle birlikte çok miktarda nakit para  ve yasak madde  ele geçirildi  Gürcistan Ceza Kanunu’nun 260 ve 261. maddelerinin ilk bölümleri gereğince  Galip Öztürk  gözaltına alındı.

 

Galip Öztürk alınan  ifadesinin ardından  tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Resmi açıklama yapılmadı

Gürcistan’dan 2015 yılında vatandaşlık alan ve 2020 yılında 500 milyon dolar yatırımda bulunan Öztürk’ün gözaltına alınması ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Gürcistan basınında şirketleri ağırlıklı olarak turizm, ulaştırma ve inşaat sektörlerinde faaliyet göstermekte olduğu belirtilen Öztürk’ün, Gürcistan’daki en büyük varlıklarından birinin Batum’da bulunan “Euphoria” otel olduğu kaydedilirken, Öztürk’ün Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili yanı sıra eski Başbakanlar Giorgi Gakharia, Giorgi Kvirikaşvili ve diğer üst düzey yetkililerle görüşmelerinin fotoğrafları yayınladı.

Müebbet hapis cezası verilmişti

28 Eylül 1996’da Kuvvet Köseoğlu’nun Samsun’da kan davası nedeniyle öldürülmesi ile ilgili Öztürk’ün de aralarında bulunduğu 7 kişinin yargılandığı davada, cinayeti işleyen Kudret Okumuş, yurtdışına kaçmaya çalıştığı sırada 28 Ağustos 2011’de Çorum’da yakalanmıştı.

Davaya bakan İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi, 8 Ekim 2012’de sanıklar Y.Y., A.O., Y.Ö., S.Ş. ve C.K. hakkında, delil yetersizliğinden beraat, Öztürk ile cinayetin tetikçisi Okumuş’a müebbet hapis cezası vermişti. Kararda, Öztürk cinayetin azmettiricisi olarak yer almıştı.

Galip Öztürk, 6 yıl önce de Gürcistan vatandaşı olmuştu