Samsun Klas Haber

Hakimler ve Savcılar Kararnamesi Açıklandı!

Hakimler ve Savcılar Kararnamesi Açıklandı!
18 Haziran 2020 - 6:46

Hakim ve savcı kararnamesi açıklandı

Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) 2020 Ana Kararnamesiyle adli yargıda 4 bin 261, idari yargıda 465 hakim ve savcı ile 18 Cumhuriyet başsavcısının görev yeri değişti.

HSK Birinci Dairesi, adli ve idari yargıda 2020 Ana Kararnamesi çalışmalarını tamamladı.

Kararnameyle adli yargıda 4 bin 261, idari yargıda 465 hakim ve savcı ile 18 Cumhuriyet başsavcısının görev yeri değiştirildi.

BAKAN GÜL, GÖREV YERLERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILAN HAKİM VE SAVCILARA BAŞARILAR DİLEDİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Hakimler ve Savcılar Kurulunun, Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnamesi ile yeni görev yerlerine atanan hakim ve savcılara başarılar diliyor, kararnamenin yargı camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL VE ANKARA BAŞSAVCILIĞI’NDA DEĞİŞİKLİK YOK

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Vedat Yiğit Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş ise Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı yapıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Sırrı Topluyıldız ve Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman aynı görevlerinde kaldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker’in göreve devam ettiği öğrenildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz ve Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran yerinde kaldı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakuş Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na Soner Gül getirildi.

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş ve Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül karşılıklı olarak değiştirdi.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcıları’ndan Necip Sarı Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz görevine devam ediyor.

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçek ile Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yavuz karşılıklı olarak değiştirdi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ercan Devrim İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atandı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu

İşte Samsundaki Değişiklikler

İŞTE O İSİMLER 

Kararnameye göre, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne, Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Kıdıl, Samsun Bölge Adliye

Kararnameye göreş görev yerleri değişen bazı Cumhuriyet savcılarının isimleri şöyle: Sadi GEGİN Samsun C .Savcısı, Ankara C. Savcılığı’na, Erdal ARAS Samsun C. Savcısı, Samsun Bölge Adliye Mah. Üyeliği’ne, Hasan KIDIL Samsun C. Başsavcı Vekili, Samsun Bölge Adliye Mah. C. Savcılığı’na,  Turgut TÜRKMEN Bafra C. Başsavcısı, Samsun C. Başsavcı Vekilliği’ne,  Oktay AKKAYA Samsun C .Savcısı, Ankara C. Savcılığı’na, Emre ÖZ Samsun C. Savcısı, Lâdik C. Savcılığı’na, İlyas ABUKAN Bafra C. Savcısı, Samsun C. Savcılığı’na, Erol BAK Samsun Bölge Adliye Mah. Üyesi, Samsun Bölge Adliye Mah. Daire Başkanlığı’na.” getirildi