Samsun Klas Haber

Müdürlük sözde denetim yaptı!

Müdürlük sözde denetim yaptı!
28 Aralık 2019 - 7:54

Taze Müdürl Yılbaşı Öncesi  İçki Denetimine çıktı…

İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne atanan çiçeği burnundaki Bayram Ay  ekibi ile birlikte yılbaşı öncesinde kaçak ve bandtolsüz içki cenneti Samsun’da  alkollü içki satış yerlerine yönelik denetim çalışmaları yapıtı. Ama usulsuz bir tek iş yerine rastlamadı.

 

Müdürlük tarafında servis edilen haberde şöyle dendi.” Titizlikle yapılan kontrollerde işyerlerinin TAPDK belgeleri incelendi. Denetimlerde, alkollü içki numunesi Laboratuvarda kontrol edilmek üzere alındı. Bandrolsüz alkollü içki satın alınmaması ve alınacak alkollü içkilerin TAPDK belgeli iş yerlerinden alınması konusunda çevredeki vatandaşlar bilgilendirildi.

İl Müdürü AY, denetimlerin ardından yaptığı açıklamada; Samsun ve ilçelerinde 454 adet perakende alkollü içki satış yeri,153 adette açık içki sunumu yapılan işletme bulunmakta olduğunu bildirdi. İl Müdürümüz ayrıca; Yeni yıla girerken vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasının kendileri için önemli olduğunu belirtirken tüketicilerin olumsuz gördükleri durumlarda Bakanlığımız ALO 174 hattına ihbarda bulunmalarını isteyerek İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli toplam 177 gıda denetçimizle gıda güvenliği hizmetlerini icra etmekte olduğunu ifade etti.