Samsun Klas Haber

Muzaffer Önder’in Büstüne saldırı!

Muzaffer Önder’in Büstüne saldırı!
04 Temmuz 2020 - 16:02

ÖNDER’İN BÜSTÜNE ÇİRKİN SALDIRI

Samsun’un İlkadım İlçesi’nde bulunan eski Belediye Başkanı Muzaffer Önder’in büstü, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tahrip edildi.

Eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve 16. Dönem Milletvekili Muzaffer Önder’in İlkadım İlçesi’nde bulunan ve adını taşıyan parktaki büstü, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verilerek tahrip edildi.

ŞİDDETLE KINIYORUM

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Bşk Vekili Atilla Tekcan,  büste yapılan saldırıyı üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, “Efsane Belediye Başkanımız Muzaffer Önder’in adını taşıyan parkta bulunan büstüne kendini bilmez kişiler tarafından yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum” dedi.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Konuyu Samsun Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ilettiklerini ifade eden Tekcan, “Park düzenlemesi ve temizliği başlamış bulunulmaktadır. Ayrıca Pazartesi günü de restaratörler tarafından büstün tamir, bakım ve boyaması işlemleri gerçekleşecektir. Konuyu bilgimize taşıyan başta Devrimci 78’liler Derneği Başkanı Cengiz Akşan ve duyarlı yurttaşlarımıza, bakım ve onarım işlerini gerçekleştiren kişi ve kurumlara teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Önder’in büstüne yapılan çirkin saldırıya vatandaşlar ve partililer sosyal medya üzerinden tepki yağddı..