Samsun Klas Haber

O İhaleye Vali Soruşturma Başlattı

O İhaleye Vali Soruşturma Başlattı
03 Haziran 2020 - 9:57

AFAD İhalesine Soruşturma

AFAD’ın, yurt dışından Samsun’a getirilip yurtlarda karantinaya alınan gurbetçiler için piyasa fiyat araştırmasıyla yaptığı temizlik hizmet alımı, kafaları karıştırmıştı. Gazetemizin gündeme getirdiği olaya Valilik soruşturma başlattı.

Halk Gazetesi’nin haberine göre, korona virüsü vakası nedeniyle yurt dışında yaşayan binlerce gurbetçi vatandaş, bulundukları ülkelerden Samsun’a getirildi. Kentte, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı KYK yurtlarında 14 gün boyunca misafir edilen gurbetçiler için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce hizmet alımları yapıldı.

Koorona virüs nedeniyle ihaleye çıkmayan AFAD,
piyasa fiyat araştırmasıyla hizmet alımı yaptı. Ancak hizmet alımı sonrası çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Nisan ve Mayıs ayında yapılan temizlik hizmet alımında işi alan şirketteki personellerin görevlendirilmeleri, AFAD tarafından yapılan ödemeler dikkat çekti. Aynı elemanlar, aynı tarihlerde iki yurtta da çalıştı.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Gazetemizin “AFAD’tan afet gibi korona ihalesiyle’ manşetine taşıdığı temizlik hizmet alımı ihalesi, Samsun Valiliği’ni harekete geçirdi. Vali Osman Kaymak, haberimiz sonrası hem bu olay hem de AFAD’ın korona virüsü süresince gerçekleştirmiş olduğu hizmet alımları ile ilgili soruşturma başlattı.

KAFALARI KARIŞTIRAN HİZMET ALIMI

AFAD Samsun İl Müdürlüğü, korona virüsü nedeniyle kentteki yurtlarda karantinaya alınan gurbetçi vatandaşlar için temizlik hizmet alımını ihale usulüyle değil, piyasa fiyat araştırmasıyla yapmıştı. Her iki ihaleyi de Samline Endüstriyel Temizlik Center isimli şirket almış, aynı şartlardaki iş için Samsun Kız Yurdu’ndaki işe günlük 210 TL, Münevver Ayaşlı Öğrenci Yurdu’ndaki işe ise günlük 250 TL teklif vermişti. Şirket tarafından hazırlanan puantajda 5 personelin 22-23 ve 24 Nisan’da her iki yurtta da çalıştığı görülmüş, AFAD tarafından iş sonunda şirkete farklı yurtlarda aynı günlerde çalışan 5 personel için ödeme yapılmıştı. Ayrıca yurtta temizlik görevlisi olarak çalışan personellerin şirket bünyesinde muhasebeci, satış danışmanı, satış elemanı, büro işçisi ve ön muhasebe elemanı olarak görünmesi dikkatlerden kaçmamıştı.

Gazetemizin “AFAD’tan afet gibi korona ihalesiyle’ manşetine taşıdığı temizlik hizmet alımı ihalesi, Samsun Valiliği’ni harekete geçirdi. Vali Osman Kaymak, haberimiz sonrası hem bu olay hem de AFAD’ın korona virüsü süresince gerçekleştirmiş olduğu hizmet alımları ile ilgili soruşturma başlattı