Samsun Klas Haber

Onur Anıtını Halat Bağlayarak Yıkmaya kalkıştılar

Samsun’un İlkadım İlçesi’nde bulunan Atatürk Onur Anıtı’na 2 alçak tarafından  çirkin saldırıda bulunuldu.

Onur Anıtını Halat Bağlayarak Yıkmaya kalkıştılar
04 Şubat 2022 - 5:42

 

Samsun’da Atatürk Onur Anıtı’n halat bağlayarak yıkmak isteyen 2 alçak kısa sürede yakalandı

Samsun’un İlkadım İlçesi’nde bulunan Atatürk Onur Anıtı’na 2 alçak tarafından  çirkin saldırıda bulunuldu. 

Olay Samsun’da olduğu gibi tüm yurtta tepkiyle karşılandı.

.

Samsun Valiliği, Atatürk Onur Anıtı’na saldırıyla ilgili açıklama yaptı:

“İlkadım İlçesi Kale Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Onur Anıtına urgan (ip) asmak suretiyle menfur saldırı gerçekleştiren iki kişi,İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yürütülen titiz çalışmayla kısa sürede yakalanmış ve sorgulamalarına başlanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele yolunda ilk adımı attığı Samsun’un simgesi haline gelmiş olanAtatürk Anıtına (Onur Anıtı) yapılan ve asla kabul edemeyeceğimiz bu saygısız menfur saldırının aydınlatılmasına yönelik adli ve idari süreç Valiliğimizce yakinen takip edilecektir.

“ASLA KABUL EDİLEMEZ!”

Olayla ilgili açıklama olarak Atatürk önünde toplanan STK’lar Siyasi partiler açıklama yaparak yapılan çirkin saldırıryı kınadılar.

ADD Samsun İl Başkanı Dr. Işıl Özkefeli, “Samsun’un Onur’u, gururu Atatürk Anıtımıza, Onur Anıtımıza gece yarısı saldırı da bulunmuşlar. Şu an olay yerindeyim. Emniyet etraftaki mobese kameralarının bozuk olduğunu söyledi . Ne kadar doğru bilmiyorum, Samsun için asla kabul edilebilir bir durum asla kabul edilebilir değil! Onur Anıtı, Samsun Halkının Atasına minnetinin ifadesidir! Bu meczuplar derhal bulunmalıdır, derhal! İktidar eliyle Cumhuriyete ve Atatürk’e, tüm muhalif seslere hain , terörist şeklinde bölücü söylemlerin sonucu işte bu oldu! Lanetliyorum!” dedi

Samsun Valiliği’nden ardarda açıklamalar

Cumhuriyetimizin kuruluşuna liderlik eden büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele yolunda ilk adımı atarak kurtuluş meşalesini yaktığı Samsunumuzun simgesi haline gelmiş Atatürk Anıtına (Onur Anıtı) yapılan menfur saldırı tüm boyutlarıyla ele alınmakta olup, yakalanan 2 kişinin sorgulaması ve olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam etmektedir.

Bu menfur saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyorum. Olayın idari ve adli süreci tarafımdan yakinen takip edilmektedir

 

Samsun’da Atatürk Anıtı’na Çirkin Saldırı: Yeni Gelişme! İl Emniyet Müdürü Urhal’dan Açıklama

 Samsun İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, “Tespit edilen ülkemiz vatandaşı olan 2 şüpheli ekiplerimizce kıskıvrak yakalandı. 2 şüpheli işlemleri için müdürlüğümüz de, çalışmalar titizlikle yürütülüyor” dedi.

Samsun İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Samsun Medya Grubu’na yaptığı özel açıklamada Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Onur Anıtına urgan (ip) asılması olayına ilişkin ekiplerin yürüttüğü titiz çalışma sonucunda tespit edilen 2 şüphelinin yakalandığını belirtti.

Samsun İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, “Sabah 06.00 sıralarında meydana gelen ve 08.00 sıralarında emniyet birimlerimize bildirilen çirkin olay sonrası ekiplerimiz hemen çalışmaya başlamıştı. Bende bizzat olayı yakından takip edip, ekiplerimiz ile olay yerinde gerekli incelemeler sonrasında tespit edilen ülkemiz vatandaşı olan 2 şüpheli ekiplerimizce kıskıvrak yakalandı. 2 şüpheli işlemleri için müdürlüğümüz de, çalışmalar titizlikle yürütülüyor” dedi.

VALİLİK: BU SAYGISIZLIK KABUL EDİLEMEZ

Samsun Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele yolunda ilk adımı attığı şehrimizin simgesi haline gelmiş olan Atatürk Anıtı’na (Onur Anıtı) yapılan bu saygısızlığı asla kabul etmiyoruz” denildi.

 

 

“NÖBET TUTULACAK”

CHP İl Başkanı Fatih Türker, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy da yaptıkları konuşmalarda olayın takipçisi olduklarını söyledi. Grup “Mustafa Kemal’in askerleriz” diye sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi. Grup daha sonra heykel etrafında güvenlik halkası oluşturdu. ADD, akşam 20.00’da anıtta nöbete başlayacağını açıkladı.

AK PARTİDEN KINAMA

Ak Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu,  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Atatürk Anıtı önünde bir açıklama yaparak saldırıryı kınadılar Aksu, “Dün gece Samsun’umuzun simgesi olan Onur anıtına menfur bir saldırı düzenlenmiş ve bu girişim hepimizi derinden üzmüştür.


Şunu çok net ifade etmeliyim ki bu, çok açık bir provokasyondur. Milli mücadelemizin başladığı yer olan, kurtuluş meşalesinin yandığı Samsun’umuzdaki onur anıtı Tüm Türkiye ‘nin kurtuluş sembolüdür.Hiçbir ayrım gözetmeksizin her kesimin,kendisini bu millete ait hisseden herkesin ortak değeridir. Böyle bir değere,böylesi bir simgeye yapılan bu menfur saldırı hepimize yapılmıştır.
Şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz.
Toplumsal barışımızı ,iç huzurumuzu bozmak isteyen müptezellerin hak ettiği cezayı bulacaklarını ifade etmek isterim.Zira güvenlik güçlerimiz ilk andan itibaren harekete geçmiştir.Gözaltına alınan zanlıların sorguları devam etmekte ve soruşturma çok yönlü sürdürülmektedir.Başta sayın valimize ve emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyor süreci her safhasında sonuna kadar takip edeceğimizi deklare etmek istiyorum.
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk hepimizin ortak değeridir.Samsun meşale bir şehirdir. Bu şehri bu ve benzeri provokatif eylemlerle gündeme getirme ve huzur bozma girişimleri milletimizin ferasetiyle boşa çıkacaktır.
Bir kez daha bu menfur eylemi şiddetle kınıyoruz