Samsun Klas Haber

Samsun’da Kadına Şidddet!

Samsun’da Kadına Şidddet!
07 Mart 2021 - 8:22

Eski eşini sokak ortasında tekmeleyen cani yakalandı

Samsun’da İbrahim Zarap , eski eşini  5 yaşındaki çocuğunun gözü önünde sokak ortasında tekme, tokat defalarca dövdü.  Görüntüler dehşete düşürdü.

Samsun’un  Canik İlesi Belediye  önünde dün gece saatlerinde bir kadının feryatları ile yankılandı. Eşini tekme, tokat vahşice döverken çocuğunun anne diye ağlama görüntüleri bir vatandaş tarafından kameraya çekildi. Çığlıklar üzere vatandaşlar olay esnasında evlerinin balkon ve camlarına çıkarak cani adama tepki gösterdi. Bazı vatandaşlarsa saldırgan İbrahim Zarap’ı yakalayarak evire çevire dövdü. Yerde yatan E.M.(25) adlı genç kadın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

BAKAN GÜL AŞAGILIK ŞİDDET

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Samsun Valisi  sosyal medya hesabından  açıklama yaptı. Bakan Gül , “Samsun’da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak” ifadelerini kullandı. E.M.’nin olaydan sonra özel bir hastaneye kaldırıldığı, tedavisinin ardından taburcu edildiği, durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ADLİYEDE  İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirilen ve olay yerine gelen polis ekiplerine teslim edilen   İbrahim Zarap göz altına alınarak emniyette alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. İbrahim Zarap’ın polise verdiği ifadede, “Kızımı almaya gittim  bana, ‘Sana bir daha kızı göstermeyeceğim’ gibi bir sürü şeyler söyledi. Gözüm döndü ve sinir krizi geçirmişim. O yüzden böyle yaptım. Olaydan sonra çevredekiler beni darp etti” dedi

BAKAN SELÇUK: MÜDAHİL OLACAĞIZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Samsun’da eski eşine şiddet uygulayan şüphelinin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacaklarını duyurdu.