Samsun Klas Haber

Samsun’da Uyuşturucu Operasyonu

Samsun’da Uyuşturucu Operasyonu
28 Haziran 2018 - 17:33

Samsun’da dev uyuşturucu operasyonu!

Samsun’da polis ekiplerince uyuşturucu ile mücadeleye yönelik geniş kapsamlı operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında vatandaşlarla polis arasında geçen iyi diyaloglar dikkat çekerken, çok sayıda şüpheli incelenerek suç unsurlarına yönelik cezai işlem uygulandı.

 

Samsun‘un Canik İlçesi’nde uyuşturucu ile mücadeleye yönelik, 104 polis ile operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 134 şahıs incelenirken, narkotik köpekleri ilçe genelinde metruk binaları didik didik aradı. Şok baskın yapılan kahvehanede, bir miktar sentetik  uyuşturucu bulunması üzerine 4 şüpheli gözaltına alındı.

104 PERSONEL KATILDI

Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Soğuksu Mahallesi genelinde uyuşturucu ile mücadeleye yönelik operasyon düzenledi. Çevik Kuvvet, Asayiş Yunus Timleri ve Canik Emniyeti ekiplerinden oluşan 24 ekip, 104 personelin katıldığı operasyonda 134 şahıs, 38 araç, 11 işyeri, 17 metruk bina kontrol edildi.

SENTETİK BASKINI

Ekipler tarafından mahallede bulunan bir kahvehaneye şok baskın yapıldı. Detaylı şekilde gerçekleştirilen arama neticesinde bir miktar sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü

VATANDAŞTAN TAM NOT

Operasyon sırasında şaşkınlıkla polis ekiplerini izleyen mahalle halkı, polis ekiplerine su ikram etti. Evinin penceresinden polislere seslenen bazı vatandaşlar, uyuşturucu içilen veya saklanan kısımları ihbar etti. Narkotik köpekleri Keita ve Ece’nin de katıldığı operasyon sırasında, metruk binalar ve arsalar didik didik arandı. Polis ekiplerine operasyon için teşekkür eden mahalle halkı, bu gibi çalışmaların huzur ve güven ortamı için önemli olduğunu vurguladı.

ASAYİŞ SAĞLANDI

Operasyon kapsamında sadece uyuşturucu ile mücadeleye yönelik çalışma yapılmazken, 3 araç evrak eksikliğinden trafikten men edilerek toplam 4 bin 722 TL trafik cezası uygulandı. 2 gencin üzerinden ise amaç dışı bıçak elde edilerek, 227 TL idari para cezası uygulandı. Aynı zamanda uyuşturucu suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli ve silahlı tehdit suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş cezası bulunan başka bir şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Haber gazetesi:Tayfur Kara