Samsun Klas Haber

Şehidimize Veda

Şehidimize Veda
13 Ekim 2019 - 18:21

Samsunlu şehit toprağa verildi

Hakkari’nin Çukurca bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Onur Yavan, Havza’da düzenlenen cenaze töreni ile gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

 Hakkari Çukurca Marik-1 tepe bölgesinde görev yaparken yıldırım düşmesi sonucu ağır yaralananan ve kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi’nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtulamarak şehit olan Samsun’lu  Piyade Onbaşı 20 yaşındaki Onur Yavan Havza’da Düzenlenen törenle toprğa verildi.

 

Şehit Yavan’ın naaşı uçakla getirildiği  Merzifon Havaalanı’nda   törenle karşılandı. Daha sonra memleketi Havza’da  ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Havza Şehir Mezarlığı’da toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.