Samsun Klas Haber

Şehitlerimizi Uğurladık

Şehitlerimizi Uğurladık
10 Ağustos 2020 - 5:44

Samsunlu Şehit Süleyman Ural 6 Aylık Nişanlıydı

Irak’ta devam eden Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Vezirköprülü Piyade Uzman Çavuş Süleyman Ural, son yolculuğuna uğurlandı. Uzman Çavuş Ural’ın 6 ay önce nişanlandığı, düğün hazırlığında olduğu öğrenildi

SAMSUN ŞEHİDİNE AĞLADI
Şehit Ural’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, babaevinin önünde helallik alınmasının ardından Çekalan Mahallesi’ndeki aynı adı taşıyan camiye götürüldü. İl Müftüsü Seyfullah Çakır’ın öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, gözyaşları içerisinde mahalle kabristanlığına defnedildi. Törende, şehidin annesi Arife ve babası Aslan Ural ile kardeşlerini yakınları teskin etmeye çalıştı.

Şehidin cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz ve Orhan Kırcalı, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, askeri ve mülki amirler ile vatandaşlar katıldı.

 

Samsun’da Şehit Olan Polis Memuru Adem Keskin İçin Tören Düzenlendi

Samsun’da uygulama noktasından kaçan aracı yakalamak için takip sırasında kaza geçirerek şehit olan motosikletli polis memuru için Samsun Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Şehit polis memuru Adem Keskin’in Türk Bayrağına sarılı tabutu  Atakum ilçesi’ndeki evinin önüne getirildi.  Burada alınan helallikin ardından görev yaptığı  Samsun Emniyet Müdürlüğü önüne getirildi.  Törende   Samsun Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal’ın yaptığı konuşmanın ardından dualar edildi ve helallik istendi. Şehidin babası Yılmaz ile annesi Ayşe Keskin’in  katıldığı cenaze töreninde gözyaşları  sel olup aktı. Şehit polis memuru Adem Keskin’in naaşı daha sonra görev yaptığı meslektaşları motosikletli yunus timlerinin eskortu eşliğinde cenaze namazının kılınması için Büyük Cami’ye götürüldü. Şehit polisin ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Samsun Kıranköy Polis Şehitliğinde toprağa verildi.