Samsun Klas Haber

Valilik Duyurdu

Valilik Duyurdu
06 Nisan 2020 - 14:02

Samsun Valiliği,  istisnaları sağlayan vatandaşların  Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy kaymakamlıkları da dahil olmak üzere  ilçelerde ‘Seyahat İzin Belgesi’nin verildiğini duyurdu

Samsun Valiliği, sosyal medya hesabından  yaptığı açıklamada istisnaları sağlayan vatandaşların  Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy kaymakamlıkları da dahil olmak üzere  17 ilçede  ‘Seyahat İzin Belgesi’nin verildiğini duyurdu.

Samsun Valiliği yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ie araç giriş ve çıkılşarında kısıtlamalara ilişkinm istisnaları açıkladı.

İşte o istisnalar:

– Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan veya önceden alınmış doktor randevusu, kontrolü olanlar.

– Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olanlar.

– Ölüm nedeni Kovit-19 olanlar hariç 4 kişiyi geçmemek şartıyla cenaze nakil işlemine refakat edecek olanlar.

– Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenler.

– Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyenler.

– Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar.

– Ceza infaz kurumlarından salıverilenler

– Yurt dışından geldikten sonra yerleştirildikleri Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolanlar.

Genelgeye göre, Seyahat İzin Belgesi isteyen kişiler, İçişleri Bakanlığına ait “Alo 199” hattı ile “İçişleri Bakanlığı E- Başvuru” sistemi üzerinden talepte bulunabilecekleri gibi valilik ve kaymakamlıklardaki Seyahat İzin Kurullarına doğrudan başvuru da yapabilecekler