Samsun Klas Haber

VALİLİKTEN ALKOL YASAĞI!

Samsun’da halka açık deniz ve sahil kenarlarında, plaj, yürüyüş ve bisiklet yollarında alkol içilmesi yasaklandı! Yasağa uymayana para cezası uygulanacak.

VALİLİKTEN ALKOL YASAĞI!
15 Temmuz 2023 - 13:35

Samsun Valiliği’nden alkol yasağı!

Samsun’da halka açık deniz ve sahil kenarlarında, plaj, yürüyüş ve bisiklet yollarında alkol içilmesi yasaklandı! Yasağa uymayana para cezası uygulanacak.

 

 

Samsun Valiliği, ören yeri, gar, turistik yerler, işhanlarının merdiven boşlukları, öğrenci yurt bahçeleri ve deniz kenarı ile sahillerde alkol tüketilmesini yasakladı. Alkol tüketilmesi halinde 1200 lira ceza uygulanacak.

YASAKLANAN YERLER 

 

Valilik tarafından alınan kararda şunlar kaydedildi; Bu  karar, umumun istifadesine sunulan ören yeri gibi alanlarda, ibadethanelerin eklentilerinde, gar otogar, araç durakları, toplu taşıma araçlarının durak ve bekleme yerleri, tarihi turistik ve kültürel mekanlar, mezarlıklar, gezinti yerleri, panayır alanları, içerisinde çeşitli işyerleri olan 24 saat açık iş hanı merdiven boşlukları ve boş alanları, her düzey ve türden eğitim öğretim kurs maksatlı yerler, öğrenci yurtlarında, bahçe ve yakın civarında, halka açık deniz ve sahil kenarlarında, plaj ve bisiklet yollarında, aksine bir hüküm olmadıkça, alkollü içeceklerin içilmesinin  yasaklanmasını kapsar. 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. Maddesi gereğince alınan kararlara uymayanlar hakkında fiil ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32, 35,36, 37, 38 ve 41 sayılı maddelerine muhalefetten işlem yapılır, gerekli görülmesi halinde ise kabahatin kanusunu oluşturan veya işlemesi sureti ile elde edilen eşya hakkında 5326 satılı Kabahatker Kanunu 18. Maddesi’ne göre işlem yapılacaktır “denildi.

 

Öte yandan polislerinde sahildeki vatandaşlara alkol tüketilmesi halinde 1200 TL idari para cezasının uygulanacağı yönünde uyarılar yaptığı öğrenildi.