Samsun Klas Haber

Valin Kaymak’tan Polislerimize Övgü

Valin Kaymak’tan Polislerimize Övgü
11 Nisan 2018 - 4:56

CANINI ORTAYA KOYARAK GÖREV YAPILAN ASKERLİK VE POLİSLİKTEN BAŞKA MESLEK YOK’

Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve beraberindekiler Polis Teşkilatının Kuruluşunun 173. Yıldönümü nedeniyle ,Vali  Osman Kaymak’ı makamında ziyaret etti.
Vali Osman Kaymak yapıtğı konuşmada, “Bu gün ülkemizde ve ilimizde bu vesileyle çeşitli programlar yapılıyor.  Bizler de bu vesileyle Polis Teşkilatımızın gününü kutluyoruz. Samsun Emniyetimizle ilgili asayiş hizmetlerini içerir zaman zaman açıklamalarımız oluyor. Ben dokuz aydır Samsun’da arkadaşlarımızla beraber çalışıyorum. Samsun Emniyeti’nden ve Polisi’nden çok memnunum. Gösterdikleri başarılardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Zaman zaman basında ilimizle ilgili çıkan haberler Samsun’da yaşanan olayların olduğundan çok daha fazla yaşandığı bir il algısı oluşturuyor. Şunu belirtmek isterim ki; Samsun’u Türkiye’deki suç oranları ile kıyasladığımızda 1 milyon 300 bin nüfusu ile Türkiye’nin 16. büyük ili olması konumuyla asayiş olayları sıralamasında bu oranların daha altındayız. Samsun Türkiye’deki eşdeğer bir büyük ilde yaşanan olaylar ne ise o sıradadır.”dedi.
        Uyuşturucu ile mücadele konusunda Narkotik Şubesi’nin çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Osman Kaymak, “Uyuşturucu ile mücadele sadece polisiye tedbirlerle çözülecek şeyler değil. Bu konuda işin eğitim boyutu çok önemli. O anlamda da ciddi projeler hazırlıyoruz. Bu konuda velilerin, ailelerin, okulun ve kurumların hep birlikte çalışması lazım. Sonuçta Samsun polisi suçun önlenmesi ve huzurun sağlanması konusunda yoğun bir şekilde çalışıyor. Ben bu konuda mesleğinde tecrübeli olan başta Emniyet Müdürümüze ve teşkilatın her kademesindeki arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Emniyetimiz uyum içerisinde hemen hemen her olayı anında aydınlatıyor. Olayların aydınlanma oranı çok yüksek. İlimizde faili meçhul yok denecek kadar az. O anlamda Samsun polisi, Samsun halkının huzuru için gece gündüz, mesai gözetmeden çalışıyor. Samsunlular adına ilin valisi olarak hepsine tekrar teşekkür ediyorum. Onlar bizler rahat edelim diye aralıksız görevdeler. Onun için Samsun polisi, Türk polisi her şeyin en iyisine layıktır. En iyi binalarda, en iyi yerlerde kalmalı. Sosyal hakları en iyi olmalı. O anlamda biz polisimize minnettarız, Allah onları korusun ve kollasın.”diye konuştu.
        Afrin’in kurtuluşunda Özel Harekat Polisimizin söylediği marşta ‘Afrin’de, Nusaybin’de, Mardin’de, Cizre’de, Her Zaman ve Her Yerde Özel Harekat’ sözlerinin çok doğru olduğunu belirten  ValimKaymak, “Biz polisimizi gerçekten sıkıntının olduğu yerde görüyorsak, onun için polisimizin maaşı ve diğer sağlanan şartlarınında en iyisi olması lazım. Çünkü canını ortaya koyarak görev yapılan askerlik ve polislikten başka meslek yok. O anlamda onlar bizler için canlarını ortaya koyarak fedakarca görev yapıyorlarsa, biz de Türk Milleti olarak onlara minnettarız. Hepsine çok teşekkür diyoruz. Allah onları kazadan ve beladan korusun. Allah ülkemizin birliğini, dirliğini ve huzurunu bozmasın diyorum. Tekrar tüm polislerimizin polis gününü kutluyorum. Bu vesileyle bütün gazilerimize ve yaralılarımıza şifalar, şehitlerimize rahmet diliyorum.”dedi.
         İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz yaptığı konuşmasında, ’’Bu gün Polis Teşkilatımızın  173. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Dün programlarımıza başladık. Bu gün de Atatürk Anıtı’na çelenk koyduktan sonra Sayın Valimiz ziyarete geldik. Ben Sayın Valimize teşkilatım ve şahsım adına burada çalıştığımız müddet boyunca bize gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı, teşkilatımıza, askerimize ve polisimize olan duyarlılığından dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Şu an Suriye’de, Kuzey Irak’ta ve yurt dışında görev yapan tüm polis ve silahlı kuvvetler mensuplarımıza kolaylıklar diliyorum. Allah onların ayaklarına taş değdirmesin. Gazilerimiz ve yaralılarımıza şifalar, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi.