Samsun Klas Haber

Yeşilyur Demir Çelik’te Korkunç ölüm… İnthar mı?

Yeşilyur Demir Çelik’te Korkunç ölüm… İnthar mı?
24 Aralık 2018 - 6:31

 Yeşilyurt Demir Çelik Fabrikasında bir işçi   1.600 derecede yanan fırına düştü.

Samsun’un Tekkeköy İlçesi’ndeki Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Yeşilyurt Demir Çelik İzabe Fabrikası’nda meydana gelen olayda, 34 yaşındaki Adem Arslan kendisini 1.600 derecelik demir çelik potasına atarak  intihar etti.

2011 yılında Yeşilyurt Demir Çelik Fabrikası’nda işe başlayan ve ağır işçi kategorisinde Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olan evli ve iki çocuk babası Adem Arslan, akşam saat 16.00 vardiyasına geldi. Kendisine platform hazırlayan Adem Arslan, işe başladıktan 15 dakika sonra kendisini 1.600 derecelik demir döküm potasına bıraktı.

 

2 GÜN POTADA BEKLEYECEK

İntihar eden Adem Arslan’ın cesedinin 1.600 derecelik potanın içerisinden çıkarılması için sıcaklığın düşürülmesi gerektiği bildirildi. İki gün boyunca Adem Arslan’ın cesedi potada bekleyecek. Arslan’ın cesedi potadan çıkarıldıktan sonra savcılık tarafından ailesine teslim edilecek.

 

GÜVENLİK KAMERALARINA OLAY AN BE AN YANSIDI

Gazeteciler gelen ihbar üzerine Yeşilyurt Demir Çelik farbrikasına gitti. Olay yerinde canlı yayın yapan ve güvenlikten bilgi almak isteyen gazeteciler Fabrika Genel Müdürü Çetin Livaoğlu çağırdı ve olayla ilgili bilgi verdi. Livaoğlu, olayla ilgili duydukları üzgünlüklerini bildirerek, kamuoyuna bilgilendirme yapacaklarını söyledi