Samsun Klas Haber

UnutulmasınDiye 15 Temmuz Anıtı Yaptırdı

UnutulmasınDiye 15 Temmuz Anıtı Yaptırdı
15 Temmuz 2018 - 4:04

SAMSUN’DA KOOPERATİF BAŞKANI METİN SİNECEK 15 TEMMUZ ANITI YAPTIRDI

Samsun-Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, Sinop Cezaevinde kalan mahkumlara yaptırdığı 15 Temmuz Anıtını kooperatif binasında sergiliyor.

Samsun-Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, 15 Temmuz hani darbe girişiminin 2’inci yıl dönümünde, Sinop Cezaevinde kalan mahkumlara yaptırdığı 15 Temmuz Anıtını, kooperatif binasında yaptırdığı özel bölmede sergiliyor.

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütünün Türkiye’de gerçekleştirmeye kalkıştığı darbe girişimini ve bu darbe girişimine karşı koyarken şehit olan vatandaşları unutturmamak için Sinop Cezaevinde kalan mahkumlara 15 Temmuz Anıtı yaptırdığını açıklayan Metin Sinecek, “Sinop Cezaevinde kalan mahkumlara 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde 15 Temmuz Anıtı yaptırdık. Bu anıtta, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün maketi ve bu maket üzerinde ise  o karanlık gecede darbecilere canları ile direnen vatandaşlarımızın destansı direnişini anlatan figürler bulunuyor. Yine yaptırmış olduğumuz 15 Temmuz Anıtında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Anıtkabir bulunuyor. Kooperatif binamızda sergilediğimiz 15 Temmuz Anıtında ki maketler, kredi ve kredi ödemeleri için buraya gelen esnaflarımızın büyük ilgisini çekiyor.” dedi

Samsun-Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, Sinop Cezaevinde kalan mahkumlara yaptırdığı 15 Temmuz Anıtını kooperatif binasında sergiliyor.

15 Temmuz hain darbe girişimini 2’inci yıl dönümünde bir kez daha kınadıklarını kaydeden Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, açıklamasında, “Allah bizlere bu ülkeye böyle bir olayı bir daha yaşatmasın. 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine canlarını ortaya koyarak karşı koyan ve şehit olan insanlarımıza çok şey borçluyuz. Onları unutturmamak için böyle bir anıt yaptırdık.” diye konuştu.

Öte yandan Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde sergilenen 15 Temmuz Anıtında ayrıca Şehit Ömer Halisdemir, şehit Erol Olçok’un fotoğrafları ve 15 Temmuz gecesine ait karelerde yer alıyor