Samsun Klas Haber

Vali Dağlı:” Milletimiz istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır.

Vali Dağlı:” Milletimiz istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır.
15 Temmuz 2020 - 10:43

 

Samsun Valisi Dağlı’dan 15 Temmuz mesajı – samsun haber

 

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, “Büyük Türk Milleti, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır. Millet olmanın bir gereği olarak devletine karşı yapılacak her türlü saldırıya karşı birlikte hareket etme iradesini sağlam bir şekilde ortaya koymuştur”

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Dağlı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Şanlı tarihimiz;  yaşadığı toprakları namus bilen, bu uğurda canını vermekten asla çekinmeyen, bağımsız ve özgür yaşama gayesinden hiçbir zaman taviz vermeyen, onurlu ve gururlu Milletimizin tarihte çok önemli bir yere sahip olan kahramanlıkları ve zaferleriyle doludur.

15 Temmuz, devletimize ve demokrasimize karşı dışarıdan oluşabilecek tüm tehdit ve tehlikelere karşı her daim tek vücut olacağımızın çok önemli bir göstergesi ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü ile milletimizin azim ve kararlılığının tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği bir kahramanlık destanıdır.Bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş Aziz Milletimiz, ülkemizin milli birlik ve beraberliğine alçakça saldıran FETÖ/PDY ihanet şebekesinin hain eylemlerine karşı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde meydanlara sel gibi akarak göğsünü siper etmiş ve bu hain girişimi, vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte kanını ve canını feda etmekten çekinmeyerek kahramanca mücadelesiyle engellemiştir. Bu kutlu mücadelede, 251 vatandaşımız şehitlik mertebesine ulaşmış, 2.193 vatandaşımız ise gazilik şerefine erişmiştir. Büyük Türk Milleti, devletinin yanında yer alarak tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir mücadele örneği göstererek, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır. Millet olmanın bir gereği olarak devletine karşı yapılacak her türlü saldırıya karşı birlikte hareket etme iradesini sağlam bir şekilde ortaya koymuştur. Şehitlerimizin müşerref kıldığı bu topraklarda, ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı asil milletimizin dua ve destekleriyle verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir.Bu duygu ve düşüncelerle; vatanımızın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi sağlık ve şifalar temenni ederek şükranla anarken çok kıymetli ailelerine ve tüm halkımıza sevgi ve saygılarımı sunarım.”