Samsun Klas Haber

Atakum’dan tasarruf projesi!

Atakum’dan tasarruf projesi!
17 Temmuz 2020 - 7:53

SAMSUN’DA ATAKUM BELEDİYESİ ÇÖP İŞİNDE ATS İLE 60 KİLOMETRELİK YOL TASARRUFU SAĞLADI.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin talimatıyla yaklaşık sekiz ay önce uygulanmaya başlanan Atık Transfer Sistemi , çöp sevkiyatı sürecinde yaklaşık yüzde 90 oranında tasarruf getirdi.

Atakum Belediyesi’nin yaklaşık 8 ay önce uygulamaya başladığı Atık Transfer Sistemi, yurttaşların vergileri ile oluşan belediye bütçesinin etkin kullanımına örnek oldu

ETKİN İŞ GÜCÜ
Hem yakıt hem de zaman tasarrufu sağlayan sistem ile belediye bütçesi ve iş gücü Atakumlular için daha etkin kullanılıyor.12 çöp toplama aracı, 2 çöp Taksi, 3 tır ve Atık Transfer İstasyonu ile iki vardiya halinde işleyen sistem, Atakum’da toplanan çöplerin, Samsun Katı Atık Düzenli Toplama Sahası’na ulaştırılması sürecinde yaklaşık yüzde 90 oranında tasarruf sağladı.

OLUMSUZLUK ÖNLENİYOR
Tüm planlamalarını sezonluk artış gösteren Atakum nüfusuna göre yaptıklarını belirten yetkililer, “Her yıl haziran-ağustos ayları arasında turizm sezonu ile birlikte Atakum’un nüfusunda ciddi bir artış oluyor. Bu sezonda atık yoğunluğu sahil kesimindeki Atatürk ve Adnan Menderes bulvarlarında gözleniyor.Biz de iş akışımızı bu duruma göre planlıyoruz. Yoğunluk yaşanan bölgeleri daha sık ziyaret ederek kent içinde ortaya çıkacak olası olumsuz görüntüleri önlemeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

ÇÖPE ATILMAMALI
Geri dönüştürülerek ülke ekonomisine kazandırılabilecek olan kıymetli atıkların çöpe atıldığına dikkat çeken yetkililer, “Hemşehrilerimizden karton-kağıt, plastik, metal, cam atıkların yanı sıra elektronik eşyaları çöpe atmamalarını rica ediyoruz. Konteynere atılan bu tür atıklar sebebiyle araçlar bir ya da birkaç gün atıl kalabiliyor. Bunu önleyebilmek için moloz, kül, taş ve ot gibi atıkları toplayan ayrı ekiplerimiz mevcut. Hemşehrilerimiz bu tür atıkları almamız için 444 40 55’ten Atakum Belediyesi Çözüm Merkezi’ne ulaşabilirler. İş akışına ve yoğunluğuna göre en kısa sürede kendilerine ulaşarak bu atıkların toplanmasını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin