Samsun Klas Haber

22 Mart 2022 - 7:57

 

 

 

SU SAVAŞLARI ÇIKABİLİR!

ESM Samsun Şube Başkanı Bulut, su kaynaklarının sınırlı olduğuna dikkati çekerek, su savaşlarının yakın olduğunu söyledi.

Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası(ESM)Samsun Şube Başkanı Mustafa Niyazi Bulut, Dünya Su Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı. Bulut, “İçinde bulunduğumuz yüzyılda petrol başta olmak üzere enerji kaynakları odaklı savaşlar, önümüzdeki süreçte yerini su savaşlarına bırakabilir “dedi.  ÇATIŞMALAR ŞİMDİDEN BAŞLADI  Bulut, “Dünya nüfusundaki yoğun artış ve su kullanımı çeşitliliğindeki artışa karşın su kaynaklarının yetersizliği suyu oldukça stratejik bir kaynak haline getirmektedir. Dünyadaki su varlığının sadece yüzde 3’ünün tatlı su olduğu, su kaynaklarının coğrafi olarak yeryüzünde oldukça eşitsiz dağıldığı ve milyonlarca insanın sağlıklı içilebilir suya ulaşamadığı göz önünde bulundurulduğunda böylesine yaşamsal bir kaynak için çatışmaların kaçınılmaz olacağı açıktır. Özellikle Türkiye’nin de içinde var olduğu Ortadoğu coğrafyasının su kaynakları açısından yetersiz olması ve bu su kaynaklarının önemli bir bölümünün komşu ülkeler arasında birlikte kullanılan sınır aşan sular niteliğinde bulunması nedeniyle gerginlikler ve çatışmalar yaşanmakta ve gelecekte de bu çatışmaların boyutlarının artabileceği şimdiden görülmektedir “dedi

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin