Samsun Klas Haber

Samsun’da Pide Fiatı?

Samsun’da Pide Fiatı?
27 Mart 2022 - 12:49

Samsun’da Ramazan Pidesine Yüzde 50 Zam!  Pide Fiyatı Ne Kadar?

Samsun’da Ramazan Pidesine Yüzde 50 Zam! 2022 Samsun’da Ramazan Pidesi Fiyatı Ne Kadar? Samsun’da Ramazan Pidesi fiyatları belli oldu. Açıklanan rakama göre, 350 gram sade pide 4 liradan 6 liraya çıktı. 350 gram yumurtalı pide ise 5 liradan 7 lira 50 kuruşa çıktı.

 

Samsun’da Ramazan Pidesine Yüzde 50 Zam! 2022 Samsun’da Ramazan Pidesi Fiyatı Ne Kadar? Samsun’da Ramazan Pidesi fiyatları belli oldu. Pideye yüzde 50 zam geldi. Açıklanan rakama göre, 350 gram sade pide 4 liradan 6 liraya çıktı. 350 gram yumurtalı pide ise 5 liradan 7 lira 50 kuruşa çıktı

Samsun’da Ramazan pidesine yüzde 50 zam geldi ve 350 gram sade pide 4 TL’den 6 liraya, yumurtalı pide ise 5 TL’den 7 lira 50 kuruşa yükseldi.

SAMSUN RAMAZAN PİDESİ FİYATI

 

Ramazan öncesi Samsun’da pide fiyatları belli oldu. Geçen yıl 350 gramı 4 liradan satılan sade pidenin fiyatı 6 lira oldu. Yumurtalı pidenin fiyatı ise 5 TL’den 7 lira 50 kuruşa yükseldi. Samsun Medya Grubu’na açıklama yapan Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler ile Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, fiyat tarifesinin arefe gününden itibaren geçerli olacağını belirtti.

RAMAZAN PİDESİ ZAMMI AREFE GÜNÜNDEN İTİBAREN GEÇERLİ

Başkan Güler, geçen yıla oranla maliyetlerin arttığına dikkat çekerek, “Birçok ürünün fiyatı arttı. Dolar arttı. Buna bağlı olarak birçok ithal ve yan ürünler de zamlandı. Fırıncı esnafımızla yaptığımız istişareler sonunda vatandaşımızın mübarek Ramazan ayında sıkıntı yaşamaması adına uzun araştırmalar sonucunda bu fiyatı uygun gördük. Yeni tarifeler arefe gününden itibaren geçerli olacak. Şimdiden esnafımızın ve vatandaşımızın Ramazan ayı mübarek olsun” dedi.

 

BİR ÇUVAL UN 300 LİRA

Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, geçen yıldan bu yana, un, susam ve yumurta fiyatlarının arttığını ifade ederek, “Geçen yıla oranla maliyetler yüzde 130 arttı. Pidelik unun çuvalı geçen yıl 110 liraydı şimdi ise 300 liraya yakın. Susam geçen yıl 18 liraydı bu yıl 38 lira, yumurta geçen yıl 75 kuruştu bu yıl ise 1 lira 60 kuruş. Ancak biz fırıncılar olarak yine fedakarlık yaparak vatandaşımız için özverili olmaya çalıştık” diye konuştu

Kaynak:Samsun Gazetesi

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin