Samsun Klas Haber

25 Ağustos 2022 - 5:38

TMO Samsun’da fındık alımına başladı

Samsun’da Kabuklu Fındık Alım Dönemi açılışı Çarşamba Şeker Fabrikası’nda yapıldı. Düzenlenen törenle 2022 yılı ilk fındık alımı gerçekleştirildi.

 

Çarşamba Şeker Fabrikası’nda gerçekleştirilen TMO 2022 Yılı Kabuklu Fındık Alım Dönemi açılışına Samsun Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Çarsamba Ticaret Odası Başkanı Ahmet Yılmaz ile protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı.

İLK FINDIK 56 LİRA
Sezonun alınan ilk fındığın randımanı 54, fiyatı ise 56,15 TL/kg oldu. Pazar günleri hariç haftanın 6 günü randevu sistemi ile fındık alımına devam edileceğini belirten Güldal, “Alım kriterlerimizi ilan ettik. Rutubet oranını yüzde 6’dan üretici mağdur olmasın diye bu yıl yüzde 6,5’a kadar yükselttik. Borsa kesintisini TMO olarak biz ödüyoruz. Bu yeni çalışmalarla üreticilerle sağlıklı bir satış dönemi gerçekleştirmeyi umut ediyoruz. anda da cumartesi günleri tatil yapmayıp haftanın 6 günü fındık alımına devam edecekler” dedi

HASAT YENİ BAŞLADI
Samsun’da ilk fındık alımına başlayan TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal, “TMO bugün itibarıyla fındık alımına başladı. Samsun-Çarşamba’da şeker fabrikaları deposunda ilk defa bu yılın fındık alımını gerçekleştirdik. Karadeniz’de fındık üreten illerimizde her yıl 50’nin üzerinde alım noktası açıyoruz. Bu sene de 50 farklı noktada 70’ten fazla ekiple fındık alım işlemine devam edeceğiz. Hasat yeni başladı. Kurutma işleminin ardından önümüzdeki haftalarda bu alımlar daha da yükselecek” dedi.

SAMSUN FINDIKTA ÖNEMLİ ŞEHİR
Türkiye’de üretilen fındığın büyük bir kısmının Samsun’da üretildiğinin altını çizen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı da, “Samsun için önemli ve mutlu bir gün. TMO, fındık alımını Samsun’da başlattı. TMO’nun hem arz talep dengesini belirlemesi hem fiyatı öldürmemesi hem de çiftçinin malının değerlenmesi anlamında yapılan çalışmalar takdire değer. Samsun fındık üretiminde çok önemli. Bereketli topraklar üzerindeyiz. Fındık üretimi de Türkiye’deki üretimin yüzde 17’sini oluşturuyor. İnşallah bu rakam büyüyerek devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin