Samsun Klas Haber

Bafra’da İşçi Kıyımına Sendika Tepkisi

Bafra’da İşçi Kıyımına Sendika Tepkisi
22 Mart 2018 - 15:44

Samsun’da İşten Çıkarılan İşçiler Eylem Yaptı

Bafra ilçesi Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren hava süspansiyon sistemleri ve otomobil körük üretimi yapan Fabrika  önünde toplanan Türk İş Sendikası’na bağlı işçiler eylem yaptı

tÜRK-iŞ Sendikası Samsun  İl Temsilcisi  Nakif Yılmaz yaptığı konuşmada, “Bu fabrikada bu yörenin Bafra’nın 180 tane emekçisi çalışıyor. Ama işverenlerimiz bizi insan onuruna yakışır çalışma yasasını bize çok görüyorlar. Sendikaya üye olduk diye performans kriterlerini göz önünde tutarak bugün için 3, duyumlarımıza göre birçok daha arkadaşımızın işten atılacağı söyleniyor. Bu özel sektörün para kazanma hırsına dur demek zorundayız. O yüzden Türk Metal Sendikası burada örgütlendi, toplu sözleşme yapmak için yetki mücadelesini başlattı ama işverenlerimiz buna engel olmaya çalışıyor. Önümüzdeki hafta sonu Cumhurbaşkanımız Samsun’a geliyor. Bu olayı gerekirse Cumhurbaşkanımıza kadar taşıyacağız. Artık işverenlerimiz aklını başına almak zorunda. Bu işten atılan arkadaşlarımız bir an önce geri alınmak zorunda. Biz Türk-İş olarak ailemize, çocuğumuza bu yörede yaşayan tüm işçi arkadaşlarımız topyekun Samsun’dan buraya geleceğiz. Gerekirse burada çadır kurup bekleyeceğiz. Bunun sorumluları aklını başına bir an önce almalı. Bu daha başlangıç. Mücadele daha şiddetli sürecek” dedi.

İşçiler daha sonra slogan atarak dağıldı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin