Samsun Klas Haber

Baro Açıkladı

Baro Açıkladı
18 Eylül 2019 - 15:39

Samsun Barosu’ndan soruşturma açıklaması

Samsun Barosu, su zammına karşı dava açan iki avukat hakkında soruşturma başlattığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı kaydetti.

Samsun Barosu, ‘Samsun Barosu su zammına karşı dava açan iki avukat hakkında soruşturma başlattı’ başlığıyla bazı yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Samsun BarosuYönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Avukatlar hakkında başlatılan disiplin soruşturma ve kovuşturmaları gizlidir. Buna rağmen gizliliği ihlal eder şekilde basın yayın organlarıyla bilgi paylaşımı suçtur. Haber başlığından adeta su zammına karşı dava açıldığı için soruşturma başlatılmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyorsa da haberde adı geçen avukatlar hakkında su zammına karşı dava açtıkları için değil, bilakis avukatlık meslek kurallarına, mesleki mevzuata ve mesleğin etik kurallarına aykırı bir davranışlarının bulunup bulunmadığının değerlendirilmesi amacıyla re’sen soruşturma başlatılmıştır. ‘Avukatların mesleklerini özen, doğruluk ve onur içinde yerine getirmelerini, avukatlık sıfatının gerektirdiği saygı ve güvene yakışır şekilde hareket etmelerini, yargılama faaliyetindeki yerlerini ve işlevlerini olumsuzlaştıracak ve yargının görünümünü bozacak davranışlardan kaçınmalarını sağlamak’ baroların en temel ve birincil işlevi olduğundan Samsun Barosu olarak bugüne kadar benzer tavır ve eylemlerinden haberdar olduğumuz mensubumuz avukatlara karşı uygulamamız hep aynı olmuştur ve bu uygulamaya devam olunacaktır.”

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin