Samsun Klas Haber

Berberlerin Korana fırsatı

Berberlerin Korana fırsatı
10 Mayıs 2020 - 14:34

Berberler Odası Tıraşa zam yaptı

Samsun’da Berberler Odası, 4 yıldır tıraşa zam yapmadı, 3 ayda peşpeşe zamları patlattı. Şubat ayında 15 TL, geçen hafta da 10 TL zam kararı alan Berberler Odası’na vatandaşlar tepki gösterdi

Koronavirüs salgını kapsamında kapatılan  ve yaklaşık 2 aydır da kapalı olan berber ve kuaför salonları 11 Mayısta  tekrar hizmete açılacak Ancak bu kararın hemen ardından , Samsun Berberler Odası’nın almış olduğu zam  kararı  herkesi şaşkına uğrattı..

4 YIL ZAM YAPILMADI 3 AYDA PEŞPEŞE GELDİ
Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan, 6 Mayıs’ta yönetim kurulunu toplayarak tıraş ücretlerine yine zam yapma kararı aldı. Geçtiğimiz Şubat ayında da berberlerin uyguladığı hizmetler başına ortalama 15 TL’lik zam kararı alan Berberler Odası’nın 4 yılda hiç yapılmayan zammı, 3 ayda üst üste yapması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Şubat ayında yaptığı açıklamada en son 2016 yılında fiyat tarifesinde değişikliğe gittiklerini hatırlatan Başkan Zabit Pilan, artan maliyetleri ve giderleri göz önünde bulundurarak, zam yapma yoluna gittiklerini açıklamıştı. Bu zamla ilgili ise henüz açıklama yapmadı.

10 TL ZAM GELDİ
Şubat ayında alınan karar doğrultusunda Samsun’da 1. sınıf berberlerdeki saç-sakal (yıkamalı) tıraş ücreti 35 TL’den 50 TL’ye, 2. sınıf berberlerde 30 TL olan saç-sakal (yıkamalı) tıraş ücreti de 45 TL’ye çıkmştı. Yeni alınan zam kararıyla birlikte saç-sakal (yıkamalı) tıraş ücreti 50 TL’den 60 TL’ye yükseldi. 2. sınıf mahalle arası berberlerde ise fiyatlar 5 TL aşağıda olacak.

Berberler belediyeler tarafından dezenfekte edilirken, virüsten dolayı berberlere gitmeyi şimdilik düşünmeyen çok sayıda vatandaş, zam haberini de öğrenince ‘korona sonrası fırsatçılığı’ yorumunda bulundu

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin