Samsun Klas Haber

Büyükşehir 819 çiftçiye destek verecek!

Büyükşehir 819 çiftçiye destek verecek!
17 Ocak 2019 - 20:02

Büyükşehir’den  Tıbbi ve Aromatik Bitki Üretimine Destek

‘Samsun, üretim merkezi olacak 819 çiftçiye destek verecek’

Başkan Zihni Şahin, 5 bin 172 dönüm alanda 819 çiftçi ile ‘tıbbi ve aromatik bitki üretimi’ gerçekleştirileceğini açıklayarak, “Samsun tıbbi ve aromatik bitki üretiminde merkez olacak” dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Türkiye’nin ünlü beyin cerrahlarından birisi olan Tıbbi Aromatik Bilgiler Uzmanı Prof. Dr. Haluk Deda’yı ağırladı. Büyükşehir Belediyesi Kalkınma Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ve Samsun’da tıbbi, aromatik bitki üretiminin desteklenmesi amaçlanan proje kapsamında tecrübelerini aktarmak üzere Samsun’a gelen Prof. Dr. Haluk Deda, Başkan Zihni Şahin’in misafiri oldu.

‘ÜRETİLMEMESİ İÇİN SEBEB YOK’
Samsun’un çok verimli topraklara sahip olduğunu ve bu toprakların işlenmesinde her zaman ön ayak olmak için projeler geliştirdiklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, tıbbi ve aromatik bitkilerin Samsun’da üretilmemesi için hiçbir sebep olmadığını ifade etti.

‘ÜRETEN ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ’
Samsun’un tıbbi ve aromatik bitki üretimi konusunda merkez haline gelmesi için çalışmalara başlandığı söyleyen Zihni Şahin, “Standartlara uygun bir şekilde üretimi arttırmak ve Samsun’umuzu bu alanda bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz. Proje kapsamında kümelenme çalışması yaparak üretim yapan çiftçilerimizin birlik içinde olmasını sağlayacağız. Bu bitkilerin üretilmesinde çiftçimizin her zaman yanında olacağız. Samsun’da üretilen bu ürünler başta sağlık sektörü olmak üzere bir çok alanda kullanılarak şehrimize katma değer sağlayacaktır” diyerek Prof. Dr. Haluk Deda’ya ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

5 BİN DÖNÜMDE, 819 ÇİFTÇİ İLE…
Büyükşehir Belediyesi’nin de ortak olduğu proje dahilinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından aspir, çemen, çörekotu, defne, ısırgan otu, karabuğday, kekik, kırmızıbiber, kişniş, kuşburnu, maydanoz, nane, oğulotu ve sarımsak üretimi noktasında çiftçilere destek sağlanacak. Çalışma 5 bin 172 dönüm alanda 819 çiftçi ile gerçekleştirilecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin