Samsun Klas Haber

Büyükşehir Sanayi Sitesi Gibi Çalışıyor

Büyükşehir Sanayi Sitesi Gibi Çalışıyor
07 Haziran 2022 - 4:33

Sanayi sitesi gibi çalışıyor, büyük tasarruf sağlıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından üretim kapasitesi ve işlevselliği artırılan Makine İkmal ve Onarım Dairesi Başkanlığı adeta sanayi sitesi gibi çalışıyor. Donanımlı atölyelerde kent mobilyalarından metal kapılara, çatı ve pencerelerden köprü korkuluklarına, oturma banklarından durak ve çöp kovalarına kadar çok çeşitli ürünün imal edildiği tesiste, her yıl yüzde 50 oranında tasarruf sağlanıyor.

Belediye kaynaklarının verimli kullanılmasına büyük özen gösteren Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet birimlerinde kalite günden güne artıyor. 2020 yılında yeni araç gereçlerle altyapısı güçlendirilen Makine İkmal ve Onarım Dairesi Başkanlığı Tesisinde iş verimi de yükseliyor. Atölyelerde otobüs, kamyon ve iş makinelerinin bakım onarım ve tamir gibi işleri kendi bünyesinde gerçekleştirerek yedek parça ve işçilik maliyetlerini düşüren Daire Başkanlığı, araçların performanslarını artırıp yakıt tüketimini düşürmek için teknik çözümler üretiyor.

GERİ DÖNÜŞÜMDEN ÜRETİME Tesisi sadece araç bakımlarının yapıldığı konseptten çıkararak üretime dayalı haline getiren Büyükşehir Belediyesi, ahşap, metal ve tasarım atölyelerinde geri dönüşüm malzemelerinden de farklı ürünler imal ediyor. Üretimin ilk aşamasından montajına kadar geçen süreç, belediye personeli tarafından titizlikle yürütülüyor. Usta personellerin maharetli ellerinden çıkan ürünler, ihtiyaç duyulan alanlara monte edilerek, halkın hizmetine sunuluyor.

TAMİRATTAN ÜRETİME KADAR HER ALANDA ÇALIŞILIYOR Otobüs durakları, piknik masaları, boru tipi banklar, estetik çöp kovaları, metal atölyesinde demir çitler, yağmur suyu mazgalları, bank ayakları, korkuluklar, tabela ayakları gibi malzemeler üretiliyor. Parklarda çocuklara hitap eden masal kahramanları ve Onur Anıtı’ndaki Atatürk ve silah arkadaşlarının balmumu heykellerinin bakımları sanat atölyesinde yapılıyor. Ayrıca Samsun’un simgelerinin hediyelik eşyaları yine burada üretilerek belediyeye ait mini mağazalarda satışa sunuluyor. Kent içi ve ilçe grup yollarının bilgi ve yön levhaları ise grafik tasarım atölyesinde tasarlanarak montajlanıyor. Yine büyük reklam tabelalarının görsel dijital baskıları da hazırlanıyor.

İmalatların bünyesindeki atölyelerde gerçekleştirilmesiyle piyasa şartlarına göre tüm kalemlerde yüzde 50 oranında tasarruf elde eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, sadece lastik kaplama atölyesinden 2021 yılında 2 milyon 125 bin TL, dijital baskıdan 1 milyon 590 bin TL kar elde etti. Araç bakım onarım ve tamir giderleri de yarı yarıya düştü.

ÜRETİM VE İMALAT MERKEZİ HALİNE GELDİ Makine ikmal ve Onarım Dairesi Başkanlığı tesisini üretim merkezi haline getirdiklerini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Belediyelerde makine ikmal deyince araçların tamir edildiği ve akaryakıtlarının temin edildiği yerler akla geliyor. Biz makine ikmali üretim ve imalat merkezine çevirerek bu algıyı yıktık. Çok fonksiyonlu atölyelerimizin teknik alt yapısını güçlendirerek personellerimizin performansını yükselttik. Şehrimiz için gerekli birçok malzemeyi dışarıdan tedarik etmek yerine artık kendi bünyemizde üretiyoruz. Tüm birimlerde Türkiye’ye örnek olacak nitelikte üretimlere imza atıyoruz. Bu şekilde ciddi anlamda tasarruf elde etmiş oluyoruz. Böylelikle milletimizin bize emanet ettiği belediye bütçemizi verimli kullanıp artırdığımız kaynaklarımızı da yatırımlara harcıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin