Samsun Klas Haber

Canik’in 154 Milyon Borcu Var

Canik’in 154 Milyon Borcu Var
10 Haziran 2020 - 11:45

SANDIKÇI ESKİ BORÇLARLA UĞRAŞIYOR!

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, açıklanan 154 milyon 526 bin liralık borcun kendi dönemlerine ait olmadığını belirterek, “14 aydır yetkimiz olmasına rağmen bir lira bile kredi kullanmayıp, bu günlere kadar geldik” dedi.

Canik Belediyesi Haziran Ayı Meclisi 2019 Yılı Meclis Denetim Komisyon Raporu’nun açıklanması ile birlikte belediyenin borç tablosu da gün yüzüne çıktı. Canik Belediyesi’nin 2019 yılı faiz giderlerinin 10 milyon 554 bin lira, vergi borcunun 18 milyon 805 lira ve faizlerle birlikte borçların toplamının 154 milyon 526 bin lira olduğu açıklandı.

3 KATINDAN FAZLA 
Meclis Denetim Komisyon Raporu’nun sunumunu gerçekleştiren Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Yusuf Sancak, “Canik Belediyesi’nin borçlanabileceği maksimumum rakam bir önceki mali yılın gelir kesin hesabının 213 sayılı Vergi Usul Kanunu gereği belirlenen yeniden değerleme oranını geçemez. Şu andaki borç bu rakamın 3 katından fazla” dedi.

BİZ KULLANMADIK
Göreve geldiğinden bu yana kredi kullanmadıklarını ve borçlanmadıklarını ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ise, “Bu kadar zorluklar içinde 14 aydır yetkimiz olmasına rağmen bir lira bile kredi kullanmayıp, bu günlere kadar geldik. Bunların hepsi bizden önceki döneme ait borçlardır” diye konuştu.

Kaynak: Samsun Gazetesi

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin