Samsun Klas Haber

Demiryolu Projesinde Sona Gelindi

Demiryolu Projesinde Sona Gelindi
15 Mart 2020 - 4:42

Bakan Turhan: Samsun-Ankara Hızlı Demir Yolu Projesi’nde sona yaklaştık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M Cahit Turhan, demir yolu ile İç Anadolu Bölgesi’ne bağlantıyı sağlayan Samsun-Sivas hattındaki çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.

Turhan, şunları kaydetti: “Samsun ile ilgili ulaştırma alanında yapmayı planladığımız projelerimiz var. Çünkü Samsun, bölgenin sanayi, tarım, turizm, ticaret ve lojistik alanında önemli bir merkezi. Limanları vasıtasıyla Anadolu’nun dünyaya açılan kapısı. Dolayısıyla Ankara-Samsun Hızlı Demir Yolu Projesi’nin de sonlarına yaklaştık. Bu yıl sonunda inşallah projeyi tamamlayıp, sonra ihalesini yapmayı planlıyoruz. Bu, Samsun’umuzun ulaşım altyapısını daha da güçlendirmiş olacaktır. Bir başka deyişle bu hızlı demir yolu, Mersin Limanı ile Samsun Limanı’nı birbirine demir yolu sistemi ile entegre etmiş olacak.

Samsun’u Ankara’ya otoyol standardında bir kara yolu projesi ile bağlamak için proje çalışmaları devam ediyor. Ankara-Samsun Otoyolu ve devamında Bafra ve Ünye Çevre Yolu ile bu projemizin de son aşamasına yaklaşıyoruz. İlk etapta Ankara-Delice kesiminin yap-işlet-devret yöntemiyle ihalesini yapmayı planlıyoruz. Ondan sonra kalan kesimlerin ihalesini yapıp bölgemizin ulaşım altyapısını güçlendirmek için bu projeleri hayata geçireceğiz.

’14 ülkeyle hava yolu bağlantısını kestik’

Bakan Turhan, “Şu an dünyayı sarsan bir sağlık problemi var. Korona virüsü problemi. Bütün dünya bununla ilgili olarak teyakkuz halindedir ve acil durum ilan etmiş durumdadır. Biz de hükümet olarak Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, Sağlık Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığımızın kararlarını ulaştırma alanında gerek yurt içi gerekse yurt dışında ulaştırma hizmetleri konusunda bazı tedbirler alma zorunluluğu hasıl olmuştur. Bildiğiniz gibi şuan da hava yolu ulaşımında 14 ülkeyle hava yolu bağlantısını kestik. Özellikle doğu komşumuz İran’la olan demiryolu ve karayolu ulaşımını da kesmiş bulunuyoruz. Aynı şekilde Irak ile de kesmiş bulunuyoruz. Sofya demiryolu bağlantımızı ve hizmetimizi durdurduk. Bunların tek amacı vardır. İnsanlarımızın sağlığını korumaktır. Bununla ilgili olarak Sağlık Bilim Kurulumuzun ve Sağlık Bakanlığımızın kararları doğrultusunda bu süreler kısaltılıp uzatılabilecektir” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin