Samsun Klas Haber

DSİ Tükendi..

DSİ Tükendi..
09 Kasım 2018 - 21:49

‘ DSİ’nin Delikli 5 Kuruşu Yok.

 

DSİ yetkilileri , son aylarda yaşananan ekonomik sıkıntıların DSİ’de etkilediğini belirterek,  sadece yapımı devam eden projelerin ödenekleri olduğunu ancak 2018 yılında ihale edilmiş fakat ödenekleri olmayan işlerin yaşanana sıkıntılar nedeniyle  başlatılmasını zor olduğunu söyledi.

 

Ülke genelinde yaşanan kriz sonrasında Devlet Su İşleri (DSİ)’den parasını alamayan onlarca müteahhit iflas etti.

Devlet Su İşleri’ne bağlı bir çok şantiyenin ödenek sıkıntısı nedeni ile kapatıldı. DSİ Genel Müdürlüğü yetkilileri ‘ödenek sıkıntısı’ olduğunu ve ‘bu nedenle yalnızca inşaası devam eden yüklenici firmaların çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Devlet kurumlarından alınan ihaleler ile çalışan şirketlerin bir bölümü yapılan işler karşılığında idareler tarafından yapılan aylık hakediş ödemelerinin geciktiğinden yakınırken, ödenek sıkıntısına ilişkin en ağır darbe ise Devlet Su İşleri’nden (DSİ) geldi.

Şantiyeler durdu

Devlet Su İşler Genel müdürlüğü, başta Samsun olmak üzere Türkiye’nin çeşitli noktalarında ihale etttiği bir çok projeye talip olan ancak yaşanan ekonomik kiriz sonrası bu projelere ödenek ayrılmaması nedeniyle onlarca müteahit firmas ve yüzlerce taşeron zor duruma düştü.
Çalıştıkları mütehhit firmaların iflas etmesi üzerine bu firmalarda çalışan onlarca vasıflı işçi ise işten çıkarıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin