Samsun Klas Haber

DSİ’den Samsun’a Büyük Kazık

DSİ’den Samsun’a Büyük Kazık
26 Mayıs 2020 - 8:33

SALI PAZARI BARAJI’NIN PARASINI BÜYÜKŞEHİR ÖDEYECEK!

Samsun’un Salıpazarı ilçesi’de DSİ tarafından yapımına başlanan baraj inşaatında şok gelişme yaşandı. Barajın tüm maliyetini  Büyükşehir Belediyesi karşılayacak.

Samsun’un Salıpazarı ile  Terme ilçesini vuran ve iki kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi sonrası yapımına karar verilen ve DSİ tarafından sadece gövde inşaatını için 56 milyon TL karşılığı ihale edilen ”Salı Pazarı Barajı”na 1milyon TL gibi komik ödenek ayırarak  adeta ben bu barajı mali yönden yapamıyorum  mesajı veren DSİ,  bir protokol ile barajın tüm mali yükünü Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne yükledi.

BÜYÜKŞEHİRE YÜKLEDİ

Türkiye genelinde milyarlarca liralık yatırımlar yapan DSİ, sıra Salıpazarı Barajına gelince iflas bayrağını çekti. Kurum, 2017 yılında ihale etmesine rağmen yeterli miktarda ödeneği  bir türlü ayırmadı.  2020 yılında bitmesi gereken baraj inşaatı  1 milyon tl gibi sembolik ödenek ile  gerekli ilerlemeyi sağlayamayınca  DSİ, çareyi barajın mali külfetini Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne yüklemekle buldu.

PROTOKOL YAPILDI

DSİ Yetkililerinden alınan bilgiye göre, Geçtiğimiz günlerde  Büyükşehir Belediyesi, DSİ  ile protokol yaparak barajın teknik ve takip kontrollüğünü  DSİ’ye bırakırken, parasal yönden  tüm maliyetini  karşılamayı kabul eden bir protokol imzalandı.

SAMSUN HALKININ VERGİLERİ  İLE  ÖDENECEK

Büyükşehir Belediyesi’nin  mali yönden sıkıntı içersindeyken Barajın tamamlandığında yaklaşık 100 milyon TL’yi bulacak maliyetini yüklenmesi ve  bu parayı nasıl ödeyeceği ise merak konusu oldu. Samsun halkı  baraj inşaatının ödeneğinin belediye tarafından karşılanmasına  ise büyük tepki gösterdi..’’  İktidar milletvekillerine  ve DSİ’ye tepki gösteren vatandaşlar, DSİ’nin bunu neden yaptığını anlamadık. Milyarlarca lira ödenekleri var. Her yere para buluyorlar bir gölete mi para bulamıyorlar’’ diye tepki gsterdiler. Vatandaşlar bize baraj diye yutturdukları su tutma göleti. Baraj elektrik üretir. Burada bile bizi süslü laflarla  kandırmaya çalışıyorlar diyerek’’. Samsun halkının vergilerine göz diktiler. Bu maliyet bize zam olarak geri döner. Ak Parti Samsun Milletvekilleri uyuyor mu?’’ diye tepkilerini dile getirdiler.

KAMULAŞTIRMA BEDELİNİ KİM ÖDEYECEK!

Barajın gövde inşaatı maliyetinin yaklaşık 100 milyon tl’yi bulması beklenirken, göl alanında yapılacak ve yaklaşık 350 trilyonlirayı bulması beklenen köylülerin arazisinin kamulaştırma bedelinin kim tarafından ödeneceği bilgisine ulaşılamadı.

 

Kaynak:Samsun Klas Haber

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin