Samsun Klas Haber

Ekmek Zamlandı

Ekmek Zamlandı
14 Haziran 2020 - 6:24

Samsun’da ekmeğe zam

Samsun’da fırıncılar odası ekmeğe zam yaptı. Buna göre 1.25 olan 200 gram ekmek, 220 grama çıkarılarak 1.50 oldu.

Samsun Fırıncılar Odası ekmeğe zam yaptı. Samsun’da en son 2019 yılında zam yapılarak  1.25 TL’ye  satılan 200 gram ekmek, bugünden itibaren 220 grama çıkartılarak 1.5 TL oldu. Bazı fırınlar ve esnaf bugünden zamlı tarifeye geçerken,  bazıları ise pazartesiden itibaren zamlı tarifeye geçecek.

MALİYET YÜZDE 40 ARTIŞ YÜZDE 10 

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, yaklaşık yüzde 40 maaliyet artışına karşı yüzde 10 zam yaptıklarını belirterek, “En son 2019 Haziran ayında 200 gram ekmeği 1.20 TL’ye çıkarmıştık. Türkiye genelinde şu anki ekmeğin kilo bazında 7 lirayla 7.5 arasında. Şu anda bizim uyguladığımız rakamda, 6, 80. Birçok çevre illerine göre kilo bazındaki rakamımız daha düşük. Geçen sene ile bu sene arasındaki maliyet artışımiz yaklaşık yüzde 40’in üzerinde” dedi.

KORONA NEDENİYLE HAZİRANA ERTELENDİ

Mart ayında yapılacak zammın Korona virüs nedeniyle Haziran ayına kaldığını belirterek, Ekmeğe yapılan zamlar yılbaşından itibaren birçok ilimizde uygulandı. Biz de mart ayı itibarıyla bu zam uygulayacaktık. Malum o dönem korona sıkıntısı baş gösterdi. Biz de vatandaşımız mağdur olmasın diye bu zamana kadar zam yapmadık. Böylelikle, bir sene sonra ekmeğe yüzde 10 civarında zam yapmış olduk” diye konuştu

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin